Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amazon: Campanii de publicitate

de Idei de afaceri 04 Ian. 2023 452
Amazon: Campanii de publicitate
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O etapa esentiala in introducerea unui produs pe Amazon si o activitate importanta pe intreaga durata a vanzarii produsului sunt campaniile de publicitate din cadrul platformei Amazon, numite Amazon Ads, sau in jargonul sellerilor, PPC.

Afla mai multe detalii despre vanzarile pe Amazon cu ajutorul ghidului practic "Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon!"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

In cadrul site-ului Amazon, publicitatea exista in mai multe zone ale paginii cu rezultatele unei cautari, precum si pe alte pagini. Sa realizezi o astfel de publicitate e destul de facil, fata de Google Adwords sau Facebook Ads. 
 
In continuare sunt prezentate cateva etape prin care se realizeaza o campanie de publicitate si se vor da cateva explicatii pe parcurs.
 

Click pe Advertising/Campaign Manager

Click pe „Create Campaign”

Setarea bugetului si a duratei

 
- Name (va fi numele produsului) – trebuie sa fie un nume reprezentativ, daca e vorba de un singur produs, daca sunt mai multe, ceva ce le reprezinta.
 
- Daily budget – suma maxima pe care o pui la dispozitie pentru aceasta campanie in fiecare zi. In momentul cand se atinge aceasta suma, reclamele nu se vor mai afisa pana la sfarsitul zilei.
 
- Start date, End date – intervalul in care va rula campania.
 
- Targeting type – modul in care sunt alese paginile pe care o sa apara reclama. E recomandat sa incluzi tipul de targeting in numele campaniei.
 
- Automatic targeting – in acest caz, algoritmul Amazon va face o analiza a tuturor textelor care descriu produsul, a categoriei si a altor factori pentru a decide pe ce pagini o sa se afiseze reclama.
 
- Manual targeting – aici vei introduce manual cuvintele-cheie pentru care vrei sa se afiseze reclama.

Afla mai multe detalii despre vanzarile pe Amazon cu ajutorul ghidului practic "Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon!"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Crearea primului Ad Group

 
Fiecare campanie e impartita intr-unul sau mai multe grupuri de reclame (ad groups). Scopul lor e de a controla mai fin costul licitat pe click si cuvintele-cheie. De exemplu, e folositor sa faci mai multe grupuri in cazul in care promovezi mai multe variante ale unui produs si campania e manuala.
 
Sa zicem ca ai o jucarie cu doua variante de culori: blue, green. In acest caz creezi cate un ad group pentru fiecare si la primul setezi cuvantul-cheie „blue toy” si la al doilea „green toy”. Pentru promovarea unui singur produs e suficient un singur ad group.
 
- Ad group name – sa fie, de asemenea, reprezentativ pentru produsul sau grupul de produse promovate
 
- Choose products to advertise – alegi produsul/produsele pe care o sa le promovezi prin acest ad group. Poti cauta dupa nume, SKU sau ASIN.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: amazonad groupcampaign managercampanii de publicitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]