Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatii: Principalii jucatori care dicteaza succesul sau esecul in afacerile mici

de Idei de afaceri 09 Dec. 2022 529
Angajatii: Principalii jucatori care dicteaza succesul sau esecul in afacerile mici
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile te obliga sa devii mai agresiv, mai sociabil, mai dinamic si bineinteles, mai intelept. Dupa cum a demonstrat si campania lui Obama, lucrurile mari "explodeaza" atunci cand politica sau afacerile se adreseaza societatii.

Antreprenorii au nevoie de urmatorii angajati, pentru a domina lumea business-ului. Exista sapte tipuri de angajati foarte "pigmentati".
 

Campionul

 
Acest angajat are viziunea, pasiunea, rabdarea si tenacitatea de a conduce, de a gestiona o campanie, o strategie de succes. El poate transforma compania. Campionul intra imediat in actiune si depune eforturi considerabile, asteptand acelasi lucru si de la ceilalti. Mai mult, acesta reuseste sa ii determine pe ceilalti sa adere la principiile lui.
 

Promoterul

 
Fara acesta, tranzitia de la o afacere traditionala la una dependenta in mare parte de socializare ar fi extrem de dificila. Fara promoter, ai esua cu siguranta. Cand rivalii inteleg ca ai o asemenea persoana de partea ta, o sa fie mai rezervati in lansarea atacurilor si chiar se vor supune planului tau.
 

Avocatul diavolului

 
Acest angajat gaseste lacunele din planul tau de afaceri si ti le aduce la cunostinta. El identifica acele erori din strategia ta si iti pune intrebari dure, la care nu te-ai fi asteptat. Avocatul diavolului nu se teme sa se confrunte cu tine. Ai nevoie de el - este indispensabil, daca vrei sa ramai cu picioarele pe pamant.
 

Calaul pasiv-agresiv

 
Un angajat care ii "hartuieste politicos" pe ceilalti oameni, indemnandu-i sa-si faca treaba la timp si sa se incadreze in buget. Calaul este de fapt un tip simpatic. Nu te pune insa cu el. Ai nevoie de un asemenea executant. Tu ordoni, el executa. Il poti considera mana ta dreapta in companie.
 

Savantul

 
Acea persoana din companie care vine cu analiza. Angajatul "savant" analizeaza informatiile pentru a determina cum trebuie sa faci lucrurile. Auditul sau tine atat de activitatea interna, cat si de cea externa. Este un maestru al monitorizarii. Furnizeaza statistici limpezi, analizeaza performantele versus asteptarile din firma.

Fluturasul sociabil Ai nevoie de un angajat proaspat, care sa promoveze compania in retelele sociale, atat in interior, cat si in exterior. Aceasta persoana are o gramada de followeri si un caracter care atrage multimi. E amuzant, destept si carismatic, poate transpune cuvintele in fapte.
 

Managerul comunitatii

 
Este acel manager care se asigura ca atat comunitatile interne, cat si cele digitale, functioneaza cum se cuvine. Este un diplomat, un sceptic, un ambitios. Vrea sa mentina comunitatea sanatoasa si fericita. Ai nevoie de un manager de comunitate pentru a infiinta comunitati cu si pentru oameni.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: angajatibusinesspromoterulmanagerul comunitatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 moduri prin care poti atrage clienti noi catre businessul tau

de Idei de afaceri
18 Mar 2024
In economia moderna competitiva, ca intreprinzator, te confrunti cu o provocare constanta: sa atragi clienti noi. Acesta nu este doar un lux, ci o...

MVP-ul (Minimum viable product). Ce este si care este scopul lui intr-un business

de Bianca Tila
23 Feb 2024
Mediul afacerilor se dezvolta din ce in ce mai repede si devine o poarta intimidanta pentru tinerii antreprenori. De aceea, este important sa ne...

Strategii in business. Tratarea obiectiilor

de Idei de afaceri
30 Nov 2023
Se intampla foarte des ca oferta sa fie respinsa, chiar daca vanzatorul o considera „imposibil de refuzat“. Uneori cumparatorul obiecteaza chiar...

Strategii in business. Tehnica de vanzare AIDA

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
In orice carte de vanzari sau la orice training de initiere in aceasta „arta“ a vanzarilor este prezentata aceasta metoda. Majoritatea agentilor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]