Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea intelege provocarile reale cu care se confrunta antreprenorii in diverse afaceri.

In plus, un business-angel ar trebui sa aiba disponibilitati financiare rezonabile pentru a investi in proiecte de acest gen (tipic investitiile per proiect sunt de la zeci de mii pana la sute de mii de euro), ca si dorinta si interesul de a face aceste investitii. 
 

Ce alte beneficii ofera un business angel?

 
Un business-angel ar trebui in opinia mea sa contribuie, pe langa sumele cash investite in afacere si puse complet la risc alaturi de antreprenori, si cu suport pe strategie (mai ales daca intelege mai bine decat antreprenorii domeniul respectiv), cu suport pe resurse umane (un business-angel cu reputatie poate actiona ca un magnet pentru angajati valorosi in companie), cu suport pe leverage (in relatia cu bancile sau alte institutii financiare care pot complementa investitia cash a acelui business-angel cu un leverage financiar mai mic sau mai mare), cu suport pe alte componente de networking (un business-angel cunoscut poate, in principiu, sa deschida mai repede diverse usi ale furnizorilor, clientilor importanti, altor parteneri ai companiei, sustinand in acest fel dezvoltarea afacerii).
 
In concluzie, intr-o situatie optima de investitii business-angel, investitorul pune in joc mult mai mult decat banii investiti cash.
 

Care sunt asteptarile unui business angel?

 
Asteptarile mele sunt urmatoarele: ca antreprenorul (sau echipa antreprenoriala) sa cunoasca excelent piata relevanta, sa fie oameni seriosi si pentru care etica personala si de afaceri sa fie ne-negociabila, indiferent de tentatii externe si sa riste si ei alaturi de mine, fie si sume sau valori mai mici, dar sa vad ca si ei cred in afacerea lor cu adevarat, pentru ca daca nu sunt dispusi sa riste mai nimic, in principiu inseamna nu ca nu au posibilitatea de a contribui personal, ci ca nu cred in propriul proiect.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: antreprenoriat pasivbusinessbusiness angelasteptaribeneficii

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]