Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand ego-ul este inamicul afacerii

de Alexandra Popescu 26 Iun. 2014 2476
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea increderii intr-o persoana care se confrunta cu succesul este un raspuns foarte normal. Cu toate acestea, exista diferente semnificative in modurile in care persoanele descriu increderea care poate avea un efect dramatic si de durata asupra oportunitatilor viitoare, iar unii oameni pur si simplu exagereaza.

 
Exista unele persoane care, putem spune, abuzeaza de increderea pe care o au in sine. Sunt acele persoane "narcisiste" care, in momentul in care purtati o conversatie, considera ca sunt mult mai importante si ca tot ceea ce spun trebuie sa aiba legatura cu ele, cu ceea ce au facut, cu ce au realizat si iti spun cat de minunate si de succes sunt.
 
Pentru a identifica acesti oameni si pentru a evita sa lucrezi cu ei in calitate de angajati, parteneri sau clienti, avem in continuare cateva elemente carora ar trebui sa le acorzi atentie.
 
Cred ca au facut toata treaba
Acestea sunt persoanele care cred ca tot succesul li se datoreaza, fara a implica pe altcineva. Este adevarat ca au construit o afacere cu propriile forte, au facut toate vanzarile si marketingul, au lucrat cu numerele in fiecare noapte pana la ora 2, au facut munca de jos, insa nu recunosc ca au fost ajutate. Fereste-te de oamenii care cred ca totul li se datoreaza lor, iar echipa este ca inexistenta. Cei care sunt lideri de succes sunt cei care datoreaza succesul echipei.
 
Cred ca sunt cei mai destepti oameni din camera
Sigur ti s-a intamplat, macar o data in viata, sa stai in preajma unei persoane care vorbeste despre cat este ea de desteapta si despre cat de lipsiti de inteligenta sunt altii. Atunci cand cineva spune despre el cat este de inteligent, etic si generos poate, de fapt, sa isi ascunda adevaratele defecte si sa para ceea ce nu este. Aceste persoane sunt cele pe care trebuie sa le eviti din cauza ca pot fi un risc grav pentru afacerea ta. Vor crede intodeauna ca au dreptate, chiar daca ceea ce spun este o aberatie si nu te vor lasa pe tine sau pe altii sa aveti opinii in legatura cu acel subiect.
 
Nu vor sa cedeze controlul
Toata lumea este familiarizata cu nebunii dupa control sau micromanageri. Acestia considera ca singura modalitate de a obtine ceva este sa o faca ei insisi, facand angajatii nefericiti si propriile lor programe dramatic supraincarcate. Este o problema in legatura cu incapacitatea lor de a instrui in mod corespunzator. Motivul pentru care au programele atat de incarcate sunt cauzate de dorinta de a verifica totul, indiferent de natura lui.
 
Vorbesc, dar nu asculta
Este bine sa vorbesti despre reusitele pe care le-ai avut, despre ceea ce vrei sa faci pe viitor si despre cum ai ajuns sa faci ceea ce faci acum. Insa, oamenii de tipul big-ego transforma fiecare conversatie intr-o poveste despre ei insisi. 
 
Chiar daca discutia avanseaza catre un alt subiect, fac ei cumva sa se intoarca la povestile despre ei. Acest lucru ii face incapabili sa asculte, considerand ca doar ceea ce fac si ce spun ei este important. Iar acest lucru este letal intr-un cadru de vanzari in care ai succes datorita capacitatii de a asculta ceea ce spun cei din jur.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: antreprenoricoachingsuccessfaturi antreprenorimanagementego

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Managementul riscurilor. Provocarile vietii de antreprenor

de Idei de afaceri
21 Dec 2022
Provocarile pe care mediul antreprenorial al tinerei economii de piata din Romania le va avea in continuare de depasit sunt numeroase, dificil de...

Angajatii: Principalii jucatori care dicteaza succesul sau esecul in afacerile mici

de Idei de afaceri
09 Dec 2022
Afacerile te obliga sa devii mai agresiv, mai sociabil, mai dinamic si bineinteles, mai intelept. Dupa cum a demonstrat si campania lui Obama,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]