Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cand stresul devine aliatul nostru
Judith Orloff, psihiatru la UCLA incearca sa ne demontreze faptul ca o anumita doza de stres este benefica oricarei fiinte umane. Stresul ar putea deveni aliatul nostru in viata personala sau in cea profesionala, in cariera sau in afaceri.
Orlof spune ca oamenii au nevoie de o cercetari in privinta felulului in care stresul se poate dovedi benefic. Se poate sa aflam maniera in care stresul isi pune amprenta asupra vietii noastre si sa descoperim ca avem nevoie sa ne imbratisam si sa ne valorificam starile de stres pe care le resimtim.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Multi cercetatori ne spun ca stresul este vital, cu singurele conditii sa vina in portii mici si sa nu ii permitem sa ne acapareze. Cu alte cuvinte, cei care nu isi pot tine stresul sub control sunt cei care nu se pot bucura de beneficiile pe care acesta ni le aduce in viata de zi cu zi.
Explicatia stiintifica este urmatoarea, conform cercetatorilor: cand creierul resimte stres fizic sau psihic, incepe sa pompeze adrenalina si noradrenalina. Inima incepe sa bata mai rapid, tensiunea creste, simturile incep sa devina mai ascutite, nivelul glucozei in sanse creste si el considerabil si ne simtim mai invigorati. Aceasta este starea de 'fight or flight" ( lupta sau dispari).
De asemenea, cercetatori de pretutindeni afirma ca o cantitate mica de stres reprezinta o excelenta sursa de energie si ca ne ajuta sa ne simtim in control, sa ne imbunatatim memoria si chiar sa luptam impotriva infectiilor, pentru o imunitate sporita. Mai mult, se probeaza si faptul ca stresul ar putea sa lupte impotriva cancerului de san, stresul reusind sa mentina la limita scazuta nivelul de estrogen din corp.
Monika Fleshner, neuroimunopsiholog la Universitatea Boulder arata ca efectele negative ale stresului apar doar cand discutam despre stres cronic sau stres extrem.
Articole conexe
De la afaceri mici la afaceri mari si invers
de Idei de afaceriPromovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan
de Idei de afaceriProductia si serviciile. Procesele de productie in afacerile agricole
de Idei de afaceriPlanificarea afacerii. Strategia de marketing
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit