Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care este procedura de solutionare a conflictelor de munca?

de Idei de afaceri 26 Dec. 2022 737
Care este procedura de solutionare a conflictelor de munca?
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Functiile de conducere in companii, indiferent de dimensiuni, includ responsabilitati atat cu munca in sine, cat si cu angajatii. Comportamentul unui sef poate reprezenta o mare problema pentru angajati. Astfel, tratamentul corect presupune ca ei sa poata pune sub semnul intrebarii orice decizie care ii influenteaza.

Imaginea in oglinda a procedurii disciplinare este procedura de solutionare a conflictelor de munca. Daca angajatul simte ca ai fost dur sau incorect, ar trebui sa aiba dreptul sa se planga oficial.
 
In companiile mari, aceste proceduri oficiale pot fi foarte complexe, implicand sindicatele, consiliile de munca, ACAS, etc. In firmele foarte mici, de regula, se apeleaza direct la sef.

Aceasta poate complica putin situatia: cum indrazneste aceasta persoana sa iti puna la indoiala instructiunile? In tot vacarmul este usor sa reactionezi instinctiv, dar spre binele unui management optim este recomandat sa stai sa ii asculti. Nu vei fi primul sef salvat de unul dintre angajati de la a face ceva ce ar avea efecte colaterale neintentionate sau incorecte, de la a cere imposibilul sau de la a da ordine contradictorii. Asadar, asculta. Cele mai multe plangeri se opresc aici si sunt rezolvate pe loc.
 
Daca totusi in viziunea ta este inevitabila o ciocnire, spre binele firmei tale se recomanda sa tii o intalnire oficiala de solutionare a conflictelor in care sunt consemnate parerile ambelor parti. Daca lucrurile ajung sa se agraveze, vei multumi cerului ca exista dovada acestei intalniri pentru ca avocatul tau sa o includa in dosar.
 
Daca este posibil, include doua niveluri in procedura ta de solutionare a conflictelor de munca: primul care il include pe supervizor si al doilea pe tine, ca arbitru final.

Cel putin la inceputul existentei firmei tale este putin probabil ca acest lucru sa fie posibil, dar il poti introduce pe masura ce te dezvolti. Intr-o asemenea situatie, supervizorul ar trebui instruit in acest sens, precum si referitor la alte aspecte manageriale ale responsabilitatilor sale.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: conflicconflict la muncasolutionarea conflictelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]