Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce calitati trebuie sa aiba un bun manager?

de Camelia Diaconu 25 Feb. 2019 4964
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Functia de manager nu este deloc una usoara, avand in vedere multiplele strategii pe care un bun manager trebuie sa le stie. Profitabilitatea unei afaceri consta in calitatile unui bun manager si grija pe care acesta o arata pentru ca totul sa functioneze perfect! Iata care sunt cele mai importante calitati pe care un bun manager trebuie sa le aiba!

Cum stii ca esti un bun manager?
 

Sa stii sa conduci o companie nu este singura abilitate pe care un bun manager trebuie sa o aiba. A fi manager presupune sa ai o serie de calitati, iar printre cele mai importante ti le spunem mai jos!
 
Pregatire intensa profesionala. In niciun domeniu nu poti reusi fara pregatirea profesionala specifica. Ei bine, si in cazul unui bun manager studiile in domeniu cantaresc foarte mult. Sunt si abilitati pe care le dobandesti o data cu experienta in domeniu, insa exista si aptitudini pe care trebuie sa le ai deja in urma anilor de studiu. Un bun manager trebuie sa urmeze cursuri de perfectionare care sa il ajute sa inteleaga cu adevarat care este rolul lui in aceasta functie.
 
Cunostinte financiare. Un bun manager trebuie sa stie ce inseamna o raportare financiara ori non-financiara. Trebuie sa stie cum se contorizeaza cel mai bine informatiile din acest domeniu, ce inseamna performanta economica intr-o organizatie pe care trebuie sa o conduca. 
 
Capacitate de comunicare asertiva. Punctul cheie in orice afacere de succes si nu numai este comunicarea eficienta. Ca in orice alt domeniu de altfel, comunicarea este esentiala. Un bun manager, pentru a se face bine inteles si pentru a avea o armonie in echipa trebuie sa stie sa comunice si sa delege sarcini. Implementarea unei sarcini nu este usor de facut daca nu stii sa te faci inteles.
 
Atitudine. Atitudinea este totul, stim deja. Sa fii un manager bun inseamna sa ai o gandire pozitiva, o gandire mereu indreptata catre rezultate, dar si suficienta motivatie pentru a reusi. Aceste caracteristici sunt extrem de importante si pentru angajatii pe care un manager ii are in subordine, tocmai din acest motiv trebuie sa fie foarte bine transmise. 
 
O buna organizare. Prezentarile, ideile, modul de lucru, totul trebuie sa fie bine organizat in lista unui bun manager. Activitatea acestuia este extrem de importanta pentru restul colectivului. Un bun exemplu demn de urmat de catre ceilalti, managerul de succes trebuie sa stie cum isi organizeaza corect orice activitate. 
 
O persoana calma si mereu calculata. Bineinteles ca exista si momente tensionate pentru orice manager, insa atitutdinea lui nu trebuie sa fie una defavorabila in fata angajatilor. Conducerea unui business presupune multa rabdare.
 
Un manager bun trebuie sa isi asume riscuri. Deciziile finale dintr-o companie apartin managerului, asa ca o persoana capabila sa isi asume riscuri si responsabilitati este si un bun manager. 
 
Asadar, acestea sunt cateva dintre calitatile pe care orice bun manager trebuie sa le detina. Sunt trasaturi si competente esentiale care duc catre o afacere de succes!


Tags: calitati managerialemanager de topmanager de succes

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]