Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce inseamna esecul in afaceri

de Camelia Diaconu 16 Oct. 2019 5780
4.19 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Esecul sperie pe oricine. Este principalul factor pentru care multi tineri nu incep o afacere. Lipsa curajului este de multe ori caracterizata de teama de esec, teama de a esua cu ideea de business pe care au avut-o. Insa, adevarul este ca un antreprenor nu va stii niciodata ce inseamna reusita daca nu a trecut printr-un esec.

In viata unui antreprenor pot aparea o multime de factori care sa ii perturbe linistea. Pot fi chiar mai multe esecuri decat succese, mai ales daca planul de afacere nu este ales corect si mai ales domeniul de afacere. Ceea ce este cu adevarat de important de retinut este faptul ca esecul este un factor care te poate ajuta sa construiesti o afacere profitabila deoarece iti poate consolida incredere in tine si te poate face sa ca continui indiferent de obstacole.
 
Cetrebuie sa stii despre esec intr-o afacere?
 
Succesul se datoreaza unui esec. Dupa cum bine stim si este valabil pentru orice domeniu, daca nu treci printr-un esec, nu constientizezi ceea ce ai cu adevarat. Este valabil si in domeniul afacerilor. Pana cand nu pierzi sau nu esuezi cu un produs, nu vei stii sa intelegi cu adevarat ce inseamna esecul. 
 
Esecul poate aparea dintr-o curiozitatea. De multe ori curiozitatea si setea de cunoastere ne face sa ne dorim tot mai mult. Multi antreprenori aleg sa piarda pe mana lor doar pentru ca sunt curiosi de consecinte. Curiozitatea te indeamna de multe ori sa cauti raspunsuri in locuri in care nu ar trebui sa mergi cu adevarat. Insa nu este neaparat un lucru rau. Este puterea de a-si asuma riscurile, incercarea de a depasi anumite erori si de a merge mai departe.
 
Esecul poate fi un atu. Daca ai esuat, inseamna ca ai incercat, ceea ce demonstreaza ca esti un om curajos care isi asuma orice risc pentru a-si vedea visul cu ochii. Spre deosebire de alti oameni care nu au incercat si doar spera sa primeasca ceva. Nu poti considera ca ai esuat, daca ai riscat sa devii antreprenor.
 
Nimeni nu isi doreste sa esueze. Cand pleci la drum intr-o afacere este evident ca nu iti doresti sa esuezi. Mai mult de atat, nici oamenii din jurul tau nu isi doresc ca tu sa esuezi, atat familia, cat si colaboratorii ori furnizorii tai. 
 
Daca ai esuat nu inseamna ca trebuie sa renunti. Esecul poate fi un obstacol de moment, insa nu te poate face sa renunti. Esecul nu inseamna renuntare, ci doar o oprire de moment, care trebuie sa te faca sa iti doresti tot mai mult sa continui. 
 
Esecurile devin tot mai usoare. Orice experienta devine mai usoara dupa ce ai depasit un obstacol. Perceptia esecului devine cu timpul doar o dezamagire peste care esti pregatit sa treci mult mai usor. 
 
Teama de esec nu trebuie sa te impiedice sa iti vezi visul cu ochii. Trebuie sa te ajute sa intelegi pericolele si orice aspect care vine la pachet cu viata de antreprenor.


Tags: esec in afaceriteama de esecreusita in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.19 din 5 - 13 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]