Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce provocari poate avea un antreprenor

de Camelia Diaconu 06 Sep. 2019 5189
4.75 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Domeniul antreprenoriatului nu este deloc unul usor de inceput, avand in vedere oportunitatile, dar si provocarile pe care esti nevoit sa le depasesti. Insa, ca in orice alt domeniu, te poti astepta la anumite provocari temporare, dar care pot avea un impact puternic asupra companiei. Iata cateva dintre provocarile des intalnite.

Orice investitie in afacere poate genera si crize de capital. Sa incepi o afacere pe cont propriu, respectiv sa fii antreprenor, nu inseamna o metoda rapida de a te imbogati. Ai nevoie de timp pentru a lansa produsul, pentru a-ti pune afacerea pe picioare si, bineinteles pentru a ajunge la profit. Primii ani de antreprenoriat se pot incheia si cu pierderi, pana sa ajungi intr-un punct profitabil. Ceea ce este cel mai important de stiut pentru un tanar antreprenor, este sa nu intervina problema capitalului si sa stii intotdeauna sa faci rost de fondurile necesare la momentul potrivit.
 
Trebuie sa rezisti in fata concurentei. Concurenta va incerca intotdeauna sa iti ia locul si sa te scoata de pe piata. Mereu se va gasi cineva care sa scoata produse ori servicii similare cu ale tale. Pana la urma, in domeniul business, competitia agresiva este o caracteristica normala, tot ce trebuie sa faci este sa stii sa ii tii piept. Cu cat competitia este mai puternica, iar tu vei stii sa ii faci fata, cu atat afacerea ta va avea perspective mai bune de reusita. Motivul real de ingrijorare este in momentul in care ramai neobservat in fata publicului. 
 
Va exista intotdeauna incertitudine si imprevizibil. Chiar daca sa fii propriul tau sef este un vis frumos, in realitate, viata de antreprenor nu iti asigura intotdeauna siguranta. Nu poti conta pe un venit constant, mai ales in primele luni sau ani de business. Afacerea ta poate avea un viitor stralucit, insa prin munca si timp investit. 
 
Nu este usor sa iti alegi o echipa buna. Succesul unei afaceri este datorat in mare parte oamenilor care fac parte din proiect. De multe ori, o lupta este pe jumatate castigata doar pentru ca exista o echipa solida care pune bazele succesului. Alege-ti si bazeaza-te intotdeauna pe oameni care au idei si recomandari.
 
Esecul poate sa intervina. Nimeni nu iti poate garanta succesul intr-o afacere. De multe ori, socotelile pe care ti le faci la inceput, nu se mai potrivesc cu situatiile in care esti pus. Sunt multe cazuri in care trebuie sa te confrunti cu intertitudinea si sa gasesti o cale pentru a-ti urma viziunea. Nu te teme sa intri intr-o zona necunoscuta deoarece fiecare pas facut inainte iti poate aduce succesul.
 
Este nevoie de timp pentru planificari. In domeniul antreprenoriatului trebuie sa investesti mult timp. Vor fi multe cazuri cand nu mai ai timp liber la dispozitie pentru a petrece sau pentru a pleca in vacante. Succesul business-ului depinde in cea mai mare parte de tine, iar fara efort nu ai cum sa iti indeplinesti obiectivele.
 


Tags: antreprenoriatprovocari pentru antreprenoriafaceri pentru antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Pilonul de Antreprenoriat al PWN Romania pregateste Trusa Scale Up

de Bianca Tila
07 Iul 2022
Pilonul de Antreprenorial al PWN Romania se subscrie misiunii Professional Women's Network Romania prin care sprijina accesul femeilor in pozitii de...

Mituri despre antreprenoriat pe care trebuie sa le stii

de Florin Amariei
14 Dec 2018
Sa fii antreprenor poate fi extraordinar, insa drumul spre succes este, de cele mai multe ori, lung. Iata ce mituri va trebui sa ai in vedere despre...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]