Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cele mai bune 3 carti la care antreprenorii pot apela de nenumarate ori
Cand am terminat facultatea eram aproape obsedat (unii ar putea spune chiar posedat) cu dezvoltarea unei afaceri de succes. Foarte multa vreme am fost innebunit de idee, avand deja experienta unor mici intreprinderi „door-to-door” (din-usa-in-usa) rulate in timpul scolii generale si liceului.
M-am simtit si mai motivat sa-mi deschid propriul business dupa terminarea studiilor si o perioada scurta in care am lucrat la o banca. Pornind de la acel moment, am facut din antreprenoriat tema dominanta a carierei mele profesionale. Ca rezultat, am citit intre 200 si 300 de carti despre (sau legate de) relatii antreprenoriale, carti ce au acoperit un numar mare de topicuri scrise in principal de experti in domeniu, dar si cativa academicieni.Propriul meu plan de afaceri
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Iata cartile care s-au dovedit un ajutor nepretuit in succesul afacerii mele.
1. Growing a business (Dezvoltarea unei afaceri de succes) de Paul Hawken.
Ce imi place in mod special la aceasta carte, este felul diferit in care autorul abordeaza idea dezvoltarii unei afaceri. Paul aseamana evolutia unei afaceri cu devolutia unui organism, facand astfel principiile de baza in rularea unei afaceri (serviciul clienti, cresterea veniturilor, etc.) foarte usor de inteles. De exemplu, desi nu se opune neaparat procesului de hiper-crestere, el noteaza ca, asemenea unei plante, daca o afacere creste prea repede, ii va fi foarte greu sa se autointretina. Acest concept mi-a ramas intiparit in minte de-a lungul anilor.
O alta lectie pe care am invatat-o de la Paul iese in mod specific in evidenta: Nu este neaparat un sustinator al imprumutului de capital. in presa de succes (si chiar in unele cercuri politice) se presupune ca pentru a dezvolta un business, ai nevoie de acces la capital.
Paul a fost primul autor la care am descoperit indicat faptul ca problema legata de ascensiunea unei afaceri nu este un rezultat al lipsei de fonduri, ci mai degraba a detinerii si imprumutului de capital, inainte ca afacerea sa prezinte o crestere sau inainte de a avea un model concret a-l activitatii. Profunzimea acestei idei nu m-a lovit pana mai tarziu in cariera mea, si chiar si astazi sunt de parere ca Paul are perfecta dreptate.
Momentul la care am descoperit aceasta carte a fost foarte oportun. Chiar si astazi, este cea mai importanta carte despre dezvoltarea unei afaceri, pe care am citit-o.
2. Secretele succesului – Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent, de Dale Carnegie.
Aceasta nu este neaparat o carte despre antreprenoriat, dar prezinta filozofiile ce stau la baza interactiunii si lucrului cu oameni. Daca nu cumva dispuneti de o tehnologie atat de inovatoare si eficienta incat sa va garanteze succesul, indiferent de aptitudinile dumneavoastra de lider, majoritatea afacerilor profitabile sunt generate de persoane care se pricep foarte bine la creare de parteneriate.
Carnegie subliniaza cu grija, si studii de caz, importanta detinerii unei orientari in afara propriului sine, in toate aspectele legate de comunicare. Dupa mai mult de 70 de ani in tipare, principiile lui Carnegie sunt la fel de relevante si influente astazi, ca si in ziua in care au fost publicate prima data.
3. De la Idee la Bani (Think and grow rich) de Napoleon Hill.
Scrisa in 1937 de Napoleon Hill, „De la Idee la Bani” este o versiune mai restransa a cartii „The Law of Success” (Legea succesului) scrisa de acelasi autor. Acesta a intervievat sute de oameni de succes, incercand sa gaseasca un numitor comun in comportamentele si competentele lor.
Personal, mi-am dedicat o mare parte din viata afacerilor, si am dezvoltat astfel un tip de filozofie generala in ce priveste imbinarea lor. in prezent, mi-ar fi greu sa trag o linie intre aceste carti si experientele mele personale. Adevarul este ca suntem cu totii o compilatie a ceea ce gandim si ceea ce invatam.
Sursa: www.entrepreneur.com
Articole conexe
Cum pornesc o afacere fara experienta
de Bianca TilaIn ce domeniu sa incepi o afacere. Ce intrebari sa iti adresezi daca nu stii ce afacere sa deschizi
de Bianca TilaDe la afaceri mici la afaceri mari si invers
de Idei de afaceriPromovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit