Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CONAF: Tintele noastre urmaresc cresterea numarului de femei aflate in pozitii de conducere

de Bianca Tila 01 Sep. 2022 592
CONAF: Tintele noastre urmaresc cresterea numarului de femei aflate in pozitii de conducere
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tintele Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin urmaresc cresterea numarului de femei aflate in pozitii de conducere, atenuarea diferentelor salariale intre acestea si barbati, consolidarea egalitatii de gen in viitor si educatia antreprenoriala, conform presedintelui CONAF, Cristina Chiriac, intr-un comunicat remis joi.

Temele principale din agenda de discutii pe care delegatia CONAF le-a avut miercuri cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilita, au fost implicarea femeilor in economie si politica, reducerea decalajelor de gen si educatia antreprenoriala, potrivit sursei citate.
 
CONAF este prima delegatie, ce reprezinta antreprenoriatul feminin romanesc, cu care prim ministrul Natalia Gavrilita s-a intalnit, intr-un context simbolic, exact cand Republica Moldova sarbatorea ziua limbii romane. De asemenea, premierul Republicii Moldova a prezentat masurile luate in sprijinul reducerii decalajelor de gen in politica si administratia publica, efectele lor si un set de prioritati pentru viitor.
 
"Premierul Natalia Gavrilita si-a manifestat interesul si deschiderea totala pentru sprijinirea si incurajarea femeilor antreprenor. Am stabilit un set de obiective comune si vom colabora pentru a reusi sa le realizam. 
 
Tintele noastre urmaresc cresterea numarului de femei aflate in pozitii de conducere, atenuarea diferentelor salariale intre femei si barbati, consolidarea egalitatii de gen in viitor si educatia antreprenoriala. 
 
Vom colabora pentru a calibra legislatia referitoare la cotele de gen obligatorii in boardurile companiilor de stat, dar si in mediul institutional. Felicit Guvernul de la Chisinau pentru impunerea egalitatii de gen in politica si administratia publica si consider ca sunt un exemplu de buna practica pentru Romania", a declarat Cristina Chiriac, presedintele CONAF.
 
Autoritatile din Republica Moldova au reusit in spatiul public sa reglementeze cota dubla de gen cu rezultate foarte bune. Aceasta cota reprezinta 40%, prevederile de plasare pe lista marindu-si numarul de femei din legislativul Republicii Moldova in 2021. De asemenea, acestea au inregistrat cel mai mare numar de femei deputat alese din istoria Moldovei - 40,6% din total deputati. Ponderea femeilor deputat se afisa 25%, inaintea alegerilor din 2021.
 
Astfel, s-a determinat o crestere semnificativa a nivelului egalitatii de gen in domeniul public, potrivit observatiilor premierului.
 
"Apreciez eforturile depuse pentru sustinerea intereselor antreprenoriatului feminin, imbunatatirea perspectivelor femeilor in spatiul economic si politic, precum si agenda dedicata sustinerii importantei educatiei antreprenoriale. 
 
Atentia noastra se concentreaza acum pe domeniul economic si prioritatea este introducerea unei cote obligatorii in boardul companiilor de stat. Cred ca impreuna vom obtine rezultate mai bune pentru a pune in practica obiectivele complexe ale egalitatii de gen", a spus premierul Natalia Gavrilita.
 
Intalnirea oficiala cu premierul Republicii Moldova a fost ultima dintr-o serie de evenimente si intalniri dedicate promovarii femeilor de afaceri de succes din Europa Centrala si de Est, Wingate Project. De asemenea, a avut si scopul de a reuni lideri din sectorul public si privat in efortul de a sustine antreprenoriatul feminin.
 
In ceea ce priveste delegatia CONAF, aceasta a avut o serie de intrevederi bilaterale cu reprezentanti ai mediului antreprenorial si o intalnire oficiala cu ambasadorul Romaniei la Chisinau, Cristian-Leon Turcanu.
 
"Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternica confederatie din Romania ce reuneste interesele antreprenorilor in spiritul european al egalitatii de gen, egalitatii de sanse. CONAF reprezinta cea mai mare entitate de acest gen din Romania, o organizatie care promoveaza si sustine antreprenoriatul romanesc", scrie Agerpres.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: conafantreprenoriat femininnatalia gavrilitacristina chiriac

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]