Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum functioneaza portofelele de criptomonede. Explicatii pentru incepatori

de Idei de afaceri 24 Mai. 2023 1324
Cum functioneaza portofelele de criptomonede. Explicatii pentru incepatori
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Odata cu cresterea in popularitate a criptomonedelor a aparut si nevoia detinatorilor de a le stoca intr-un portofel propriu care nu poate fi altfel decat ...digital.

Daca ai de gand sa investesti in criptomonede, probabil ca ti-ai pus deja intrebarea daca este intr-adevar posibil sa-ti pastrezi banii online intr-un mod legitim si sigur. Afla ca multi oameni prefera de fapt un portofel extern pentru a-si pastra fondurile in cel mai securizat mediu posibil.
 
Portofelele de criptomonede sunt considerate ca respecta un protocol de securitate maxima, stocandu-si criptomonedele in cel mai sigur mediu de stocare posibil. Este ideal atat pentru conturile mari, cat si pentru cele mici, oferind tuturor siguranta ca banii vor fi protejati impotriva furtului in cel mai eficient mod.

Afla mai multe detalii despre criptomonede cu ajutorul ghidului complet "Criptomonede. Ghid practic pentru incepatori"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Folosirea unui portofel extern de criptomonede inseamna ca doar tu iti poti accesa monedele virtuale pe care le detii. Accesul privat la fonduri, care apartine in exclusivitate detinatorului, il face o alegere atractiva inclusiv pentru utilizatorul obisnuit.
 
Pe de alta parte, stocarea monedei digitale pe un site web terta parte o face, cel putinteoretic, vulnerabila la furturi si hack-uri. 
Asadar, in comparatie cu optiunea de a pastra monedele in contul online al bursei de criptomonede, un portofel hardware asigura securitate si protectie de neegalat fondurilor tale.
 

Cum functioneaza portofelele de criptomonede?

 
Portofelul de criptomonede conecteaza lumea criptomonedei, si anume blockchain-urile. Acesta permite interactiunea cu un registru, care inregistreaza toate tranzactiile criptografice si ofera acces la criptomoneda.
 
Chiar daca este vorba de un portofel Bitcoin, de un portofel Ethereum sau de un portofelgeneral, toate portofelele criptografice functioneaza dupa aceleasi principii prin intermediul unor instrumente numite chei. Avand in vedere ca acestea nu sunt portofele fizice pe care le purtati cu dumneavoastra, nici cheile nu sunt chei fizice pe care le purtati cu dumneavoastra.
 
Toate metodele de pastrare a criptomonedelor au o adresa publica, o cheie publica si o cheie privata. Acestea sunt, la propriu, cheile pentru securizarea si tranzactionarea criptomonedelor online.
 

Ce reprezinta o adresa publica?


O adresa publica reprezinta o metoda de identificare externa pentru portofelul de criptomonede. Aceasta reprezinta destinatia tinta pentru moneda digitala a carei proprietate o achizitionati. Cand se achizitioneaza o criptomoneda, vanzatorul trimite o inregistrare a proprietatii la adresa dumneavoastra publica. In general, se ofera adresa publica pentru tranzactii, la fel cum se face cu BSB-ul si detaliile contului bancar pentru un transfer de bani traditional prin banca.
 

Ce reprezinta o cheie publica?


O cheie publica este asemanatoare cu adresa dumneavoastra publica, dar nu chiar la fel. Aceasta verifica faptul ca sunteti proprietarul unei adrese publice care poate trimite si primi criptomonede. O cheie publica este o combinatie aleatorie de litere si numere. Un exemplu de cheie publica ar putea fi: 0x28ajfy7y417A7801d2389yfhf224175y6.

Afla mai multe detalii despre criptomonede cu ajutorul ghidului complet "Criptomonede. Ghid practic pentru incepatori"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Cheile publice se potrivesc cu cheia privata pastrate in portofelul de criptomonede, dar comprativ cu detaliile bancare traditionale, aceste chei nu ofera nicio informatie despre proprietarul portofelului.
 

Ce este o cheie privata?


O cheie privata reprezinta un fel de parola pentru portofelele de criptomonede, care este orientata spre interior si permite utilizatorilor sa acceseze portofelul lor criptografic pentru a cumpara, vinde si monitoriza moneda lor digitala. Trebuie sa o vedem ca pe parola de la contul de e-mail. Este rotita cheie a securitatii criptomonedelor.
 




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: criptomonedeportofel de criptomonedecheie publicainvestitie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]