Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti gestionezi eficient banii intr-o afacere

de Camelia Diaconu 30 Iul. 2019 3607
3.33 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In prezent, partea financiara este unul dintre aspectele cele mai stresante ale vietii noastre. Este un subiect general valabil atat pentru angajati, cat si pentru angajatori, persoanele care trebuie sa stie sa isi gestioneze banii cat mai corect pentru a nu intra in faliment. Pentru a depasi acest aspect, iata cateva metode prin care iti poti gestiona banii fata stres.

Suntem de parere ca banii pe care ii avem nu sunt niciodata suficienti pentru a duce un trai mai bun, iar din aceasta cauza presiunea fiecarei zile este tot mai mare, iar stresul la cote maxime. Angajatorii resimt grijile financiare intr-o masura mult mai agresiva, avad in vedere angajamentele pe care le au in fata propriilor angajati, dar si a furnizorilor, pentru o functionare optima a business-ului. Iti oferim cateva sfaturi utile in ceea ce priveste gestionarea corecta a banilor!
 
  • Nu cheltui mai mult decat produci. Prima si cea mai importanta regula pe care trebuie sa o cunosti ca si antreprenor. Nu cheltui mai mult decat produci in speranta ca in zilele sau lunile urmatoare vei castiga mai mult si totul se va rezolva. Cauta strategii in care sa faci investitii minime, dar de pe urma carora sa obtii venituri mari.

 
  • Creaza-ti un castig financiar de baza. Gandeste-te la o suma minima care iti asigura confortul, dincolo de restul cheltuielilor obligatorii, iar o data cu asta identifica si eventualele temeri pe care le ai in legatura cu banii. O data identificata suma, gandeste-te ce poti face pentru a-ti asigura un castig de baza. Pune in aplicare resursele pe care le ai si munceste pentru a-ati asigura baza financiara necesara.

 
  • Calculeaza-ti mult mai atent timpul. Optimizeaza-ti cat mai bine timpul pe care il ai liber si gandeste-te care sunt activitatile pe care le poti face in acest timp, dar care sa iti genereze si venituri suplimentare. Invata sa investesti regulat in activitati care iti pot aduce venituri pe termen lung, dar si in activitati care te invata cum sa devi o persoana responsabila din punct de vedere financiar.

 
  • Evalueaza-ti constant resursele. Evalueaza-ti banii pe care ii ai in mod frecvent si seteaza-ti obiective pe care sa le indeplinesti pe termen scurt si lung. Invata cum sa economisesti, atunci cand este cazul, dar si cum sa faci investitii inteligente. Pentru a-ti atinge obiectivele financiare pe care ti le ai propus, vei fi nevoit sa faci cateva sacrificii. 

 
  • Schimba-ti gandirea. Banii nu sunt greu de obtinut, asa ca o gandire in ansamblu te-ar ajuta sa realizezi ca esti in stare de mai mult. Mai mult de atat, o gandire pozitiva te va ajuta sa atragi de partea ta lucruri pozitive.  Nu te raporta la situatia financiara pe care o ai acum, ci gandeste viitorul afacerii tale. Oamenii bogati din jurul tau, daca ar fi renuntat sa mai lupte ori daca ar fi privit doar in jos, nu ar fi ajuns in stadiul in care sunt acum.

 
Intr-adevar, banii sunt instrumentul care conteaza si ne ghideaza in multe momente viata, insa nu este indicat sa ne ingrijoram in legatura cu ei. Stabileste-ti un calendar de rutina care te va ajuta sa iti verifici constant sectoarele finananciare de business, dar si pe cel personal.


Tags: banibani in afacerigestiune financiara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

De ce pierzi bani intr-o afacere mica?

de Camelia Diaconu
07 Mai 2019
Firmele mici se confrunta deseori cu probleme, fie de oridin financiar, fie administrativ. Inceperea unei afaceri mici, dar si intretinerea ei...

3 Modalitati prin care poti incepe o afacere chiar daca nu dispui de toti banii

de Camelia Diaconu
11 Apr 2019
Majoritatea oamenilor isi doresc sa porneasca o afacere proprie, insa foarte multi dintre ei renunta in punctul in care sunt discutate fondurile. Din...

15 citate motivationale despre afaceri, succes, bani si motivatie

de Ilinca Dobrescu
04 Mai 2014
"Reputatia ta este cea mai importanta posesie a ta iar integritatea valoreaza mai mult decat cariera." - Ryan Freitas "Trebuie sa fii...

12 citate faimoase, despre bani, afaceri si succes!

de Adela Simonescu
26 Dec 2013
"Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeste ca si cum nu ai fi suferit niciodata din dragoste. Danseaza ca si cum nimeni nu s-ar...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]