Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti imbunatatesti abilitatile de comunicare - 7 sfaturi utile

de Camelia Diaconu 07 Apr. 2021 7323
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Capacitatea de a comunica eficient si asertiv este abilitatea de care cu totii avem nevoie zilnic, mai ales atunci cand functia noastra este una de conducere, iar alti oameni depind de actiunile noastre. Intreg procesul de comunicare, modul prin care transmiti si percepi un mesaj iti poate impacta in mod direct mediul de lucru si activitatile personale!

Cand esti antreprenor, modul in care iti alegi cuvintele, tonul, dar si momentul pe care il alegi pentru a comunica ceva important sunt caracteristici pe care in mod obligatoriu trebuie sa le stapanesti. Dincolo de limbajul verbal, limbajul corporal prin care iti exprimi gesturile, dar si postura si expresiile faciale sunt, din nou, abilitati importante pe care trebuie sa le detii. Pentru ca sunt extrem de importante toate aceste caracteristici, mai jos iti spunem cateva etape care te vor ajuta sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare pentru a avea succes in afaceri. 

 
  • Ascultarea activa. Din punct de vedere profesional, abilitatile de comunicare sunt obligatorii. Modul in care pastrezi contactul vizual, vocabularul, discursul, toate sunt necesare pentru a putea vorbi corect in fata publicului. Ascultarea activa inseamna sa iti intelegi oamenii cu care vorbesti si mai ales sa intelegi ce anume esti intrebat. 

 
  • Pune intrebari. Manifesta-ti interesul fata de orice comunicare din jur, fara sa intrerupi si fara sa intervi atunci cand nu este cazul. Cel mai bun mod prin care poti intelege modul de gandire al persoanei cu care dialoghezi este de a formula cateva intrebari pentru acesta.

 
  • Fii succinct. Nimeni nu isi doreste sa piarda ore in sir in sedinte fara niciun sens. De fiecare data cand porti un dialog, incearca sa fii cat se poate de clar si concis. Cu cat transmiti o informatie intr-un mod mai simplu, cu atat va fi mult mai usor de inteles.

 
  • Fii atent la comunicarea nonverbala. In multe din cazuri, mai exact intr-un procent de 93%,  comunicarea nonvervala isi pune amprenta intr-un dialog. Pentru ca joaca un rol extrem de important, fii atent la toate detaliile, de la postura, gesturi, mimica, etc.

 
  • Inteligenta emotionala. Pentru a comunica eficient ai nevoie sa intelegi emotiile celor din jur. Abilitatea de a le intelege si de a depasi stresul cotidian este extrem de importanta in relatia cu ceilalti, o componenta care iti asigura un control si care iti permite sa fii increzator in fata unui publi variat.

 
  • Incredere. In orice afacere si respectiv relatie, increderea este cruciala. O comunicare eficienta te poate ajuta sa il convingi mai repede si usor pe interlocutor si te poate ajuta sa transmiti intr-un mod ferm tot ce ai de spus. 

 
  • Respect. Empatia este o alta abilitate esentiala in procesul de comunicare. Pentru a primi respect, respecta la randul tau ideile, promisiunile, dar si toate opiniile din jur. Baza unei comunicari eficiente, respectul este pana la urma fundamentul unei colaborari de succes.


Tags: abilitatti antreprenorialetehnici de comunicarecomunicare eficienta in afaceri

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]