Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti pastrezi motivatia in afaceri

de Camelia Diaconu 07 Apr. 2020 4442
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Drumul antreprenoriatului nu este deloc o cale usoara. Ai o multime de sarcini de dus la bun sfarsit, te poti confrunta cu o serie de dificultati, insa contrar acestor lucruri trebuie sa ramai un om motivat pentru a-ti atinge obiectivele stabilie. Iata cateva metode care te vor ajuta sa rami motivat, indiferent de situatiile cu care te confrunti!

In momentul in care intri in aceasta aventura, acea de a-ti deschide propria afacere, trebuie sa fii constient ca planurile si toata viata de pana acum ti se schimba. Este esential sa realizezi un echilibru intre viata profesionala si cea persoanala pentru a nu interveni frustrarile ori alte esecuri nefondate. Motivatia este cea mai importanta abilitate pe care trebuie sa o pastrezi indiferent de circumstante, asa ca iata cateva metode care te pot ajuta in acest sens:
 
Seteaza-ti obiective marete. In orice inceput de afaceri iti faci un plan de desfasurare care sa te ajute sa realizezi cele propuse. Insa, dincolo de asta trebuie sa iti setezi cateva obiective mari care sa te motiveze sa lupti si sa te autodepasesti constant. Gandeste-te la cateva obiective personale, lucruri pe care iti doresti sa le faci ori sa le dezvolti o data ce ai devenit antreprenor.
 
Aminteste-ti de ce ai inceput. In momentul in care te simti demoralizat de actiunile din jur si simti ca iti pierzi motivatia, gandeste-te care au fost lucrurile care te-au determinat sa incepi aceasta afacere. Ti-ai dorit sa iti relizezi proiecte proprii, sa iti pui amprenta intr-un anumit domeniu, sa fii propriul sef si sa cresti intr-un domeniu care te pasioneaza, etc.
 
Urmareste oamenii de succes. Sunt o multime de povesti de succes pe care marii antreprenori le-au dezvaluit tocmai din dorinta de a-i motiva si pe ceilalti sa lupte pentru visul lor.Invata de la cei mai buni cum au reusit sa rezolve problemele pe care le-au intampinat si care sunt pasii pe care ii ai de facut. 
 
Fii organizat. Activitatile suplimentare pe care le ai de facut, stresul cotidian si oboseala  isi vor spune cuvantul si te vor afecta mai mult decat este cazul daca nu ai o rutina sanatoasa de viata. Nu uita de propriile placeri din viata personala deoarece sanatatea mentala este cea mai importanta abilitate pe care trebuie sa o stapanesti. Fa miscare in mod regulat, acorda-ti timp pentru micile placeri, adopta o dieta echilibrata, etc.
 
Primeste ajutor. Oamenii apropiati din jur sunt langa tine sa te ajute atunci cand ai nevoie, asa ca accepta motivatia venita din partea lor.
 
Ofera-ti recompense. Premiaza-te pentru orice reusita pe care o ai. Cum ai reusit sa rezolvi ceva, bucara-te de moment, pana la urma asta inseamna sa fii antreprenor, sa iti apreciezi singur munca. Mai mult de atat, recompensele te pot motiva. Iesi la o intalnire cu prietenii, cumpara-ti o vacanta intr-un loc dorit, cumpara-ti haine, mergi intr-un restaurant bun, etc.
 
Nu uita ca tu esti cel mai important pion in afacerea ta, iar daca ramai motivat ai toate sansele sa iti atingi obiectivele propuse.
 


Tags: motivatie in afaceriantreprenoriatsfaturi pentru antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Pilonul de Antreprenoriat al PWN Romania pregateste Trusa Scale Up

de Bianca Tila
07 Iul 2022
Pilonul de Antreprenorial al PWN Romania se subscrie misiunii Professional Women's Network Romania prin care sprijina accesul femeilor in pozitii de...

5 Sfaturi pentru antreprenori - oferite de Steve Wozniak, co fondatorul Apple

de Camelia Diaconu
17 Dec 2018
De multe ori, viitorii antreprenori asteapta sfaturi, idei sau orice sugestii de la oamenii care au reusit deja in afaceri. Nu au intotdeauna curaj...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]