Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa devii un vanzator perfect

de Marian Curelaru 18 Feb. 2014 3351
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este un star al vanzarilor. Se numeste Tracy, are 69 de ani si este fondatorul companiei omonime care se ocupa cu dezvoltarea personala si antreprenoriala. A sustinut peste 5.000 de conferinte in 55 de tari si a publicat 45 de carti in 12 libi. Riccardo Ricci l-a intervievat recent pentru revista Millionaire. Tema: cum sa devii un vanzator perfect.

Care este secretul succesului unui vanzator?
Factorul decisiv al succesului in orice domeniu este autostima. Cu cat mai inalta este autostima, cu atat mai mari sunt obiectivele pe care ti le stabilesti, ca si iuteala cu care respingi dezamagirile, iar rezultatele sunt atinse in scurt timp.

Cum poti sa-ti sporesti autostima?
Cu cat te placi mai mult, cu atat mai mare va fi autostima ta. Cu cat te placi mai mult, cu atat mai mult ii apreciezi pe ceilalti, inclusiv pe clientii tai. Cu cat ii aprecizi, cu atat si ei te vor aprecia pe tine, vor vrea sa cumpere de la tine si te vor recomanda prietenilor lor. Autostima este motorul personalitatii si ne determina optimismul, respectul de sine si orgoliul personal. Cand o persoana se place este mai optimista si destinsa si nu are nicio teama sa prezinte si sa propuna ceea ce vinde.

Cum trebuie tratati clientii?
Trebuie sa reusesti sa-i faci sa te considere un prieten. Cand un client incepe sa-l considere pe vanzator drept un prieten care, ocazional, se ocupa sa-i vanda un serviciu sau un produs de care are nevoie, ii va ramane fidel. Cand clientul considera vanzatorul ca un consultant, ca o persoana pe care o poate intreba orice intr-un anumit domeniu, ajunge la punctul de a nu mai cumpara de la alcineva. Clientii pot considera vanzatorii mai buni ca pe niste maestri care isi fac timp sa-i invete cum sa aleaga mai bine in ceea ce priveste toate aspectele colaterale dintr-un anumit domeniu. Prieten, consultant, maestru: este ceea se numeste triunghiul vanzarii.

Sfaturile lui Brian Tracy, pe scurt:

1. Fixeaza-ti un obiectiv. Ia o decizie privind obiectivele pe care vrei sa le atingi si fa totul pentru a-ti concretiza scopurile.

2. Lucreaza asupra autostimei. Ea este responsabila de succesul in viata. Pentru a face acest lucru trebuie sa te apreciezi pe tine insuti si sa sporesti perceptia valorii tale ca persoana.

3. Devino prietenul clientului tau. In ochii clientilor tai trebuie sa devii un prieten, un consultant si un maestru.

4. Asculta-l pe cel din fata ta. Raportul cu clientii trebuie sa fie bazat pe incredere si pe credibilitate. Pentru a le instaura este nevoie sa-i cunosti, sa le adresezi intrebari precise privind dorintele lor si sa le asculti raspunsurile.

5. Confera-i siguranta. Este necesar sa gasesti mereu modalitati noi de a-l asigura pe client asupra relatiei care il leaga de vanzator.


Tags: vanzareconsultantabrian tracy

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]