Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa obtii o productivitate mai mare si mai multa loialitate din partea angajatilor?

de Teo Manole 11 Mar. 2016 7295
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Politicile privind echilibrul dintre viata profesionala si viata privata aduc beneficii prin mai multe mecanisme. Un mecanism este cel al reducerii stresului datorat conflictului cariera - viata privata care influenteaza performanta in munca. Un alt mecanism este cel al resurselor transferabile.

Orice manager isi doreste o productivitate mai mare si mai multa loialitate din partea angajatilor. Cum se pot obtine acestea? Cititi urmatoarele sfaturi, luati initiativa si faceti o schimbare majora in viata dumneavoastra!

Atat munca cat si viata privata ofera individului resurse care pot fi utilizate atat pentru imbunatatirea performantelor profesionale, cat si pentru cresterea calitatii vietii in toate celelalte domenii.

Studiile asupra interferentei muncii cu viata privata atrag atentia asupra unui aspect foarte important, si anume ca abilitatile si competentele sunt transferabile.

O abilitate exersata in mediul muncii cum ar fi, de exemplu, managementul conflictelor este o buna resursa in familie sau in viata privata, si invers. Abilitatile exersate si invatate in viata privata sunt resurse pentru cresterea performantei in munca.

Capacitatea de luare a deciziilor, relationare interpersonala,managementul propriului comportament,autocontrolul emotional, managementul situatiilor de criza sunt abilitati care, exersate si aplicate in mai multe contexte, faciliteaza dezvoltarea lor optima.

Sentimentul de autoeficacitate, increderea in propriile abilitati dintr-un domeniu, familie sau munca,are consecinte pozitive asupra celuilalt domeniu.

Mai mult, exersarea asumarii de riscuri in mediul privat influenteaza in mod pozitiv asumarea de riscuri in mediul profesional. Cu cat un manager isi asuma mai multe riscuri in viata privata cu atat va manifesta acest comportament si in mediul profesional.

Companiile care ofera training pentru dezvoltarea unor abilitati cum ar fi managementul comportamental sau autocontrolul emotional are un castig dublu prin faptul ca dezvoltarea acestor abilitati imbunatatesc semnificativ probabilitatea cresterii performantei in munca si in acelasi timp ajuta angajatul sa isi gestioneze mai eficient viata privata.

Toate acestea duc la reducerea semnificativa a unor surse de stres si conflict, care ar putea influenta negativ performanta in munca.
in implementarea strategiilor de imbunatatire a echilibrului dintre viata personala si cea profesionala a angajatiilor, companiile trebuie sa parcurga urmatoa rele etape:

- identificarea nevoilor si motivelor pentru care un astfel de program ar fi util pentru companie;

- examinarea practicilor de echilibru munca –viata de familie/privata, curente in companie;

- crearea unei viziuni si a unor valori ale companiei asociate cu aceste politici;

- identificarea posibilelor bariere prin discutiile cu anagajatii;

- comunicarea politicilor prin intranet, newsletter,pliante sau alte forme de comunicare;

- monitorizarea implementarii si feedback.

La noi, companiile care ofera conditii favorabile pentru atingerea echilibrului intre viata de familie si cariera sunt din pacate rare. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne conformam cu aceasta situatie. O propunere de flexibilizare a programului de munca bine pusa la punct si sustinuta de angajati ar putea convinge sefii.

Un manager istet va intelege ca este o situatie castig - castig prin care va obtine o productivitate mai mare si mai multa loialitate din partea angajatilor. Asa ca luati initiativa si faceti o schimbare majora in viata dumneavoastra!



Tags: managermanagementreducere stresproductivitateangajatiperformante angajati

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Managementul riscurilor. Provocarile vietii de antreprenor

de Idei de afaceri
09 Mai 2024
Provocarile pe care mediul antreprenorial al tinerei economii de piata din Romania le va avea in continuare de depasit sunt numeroase, dificil de...

Angajatii: Principalii jucatori care dicteaza succesul sau esecul in afacerile mici

de Idei de afaceri
09 Dec 2022
Afacerile te obliga sa devii mai agresiv, mai sociabil, mai dinamic si bineinteles, mai intelept. Dupa cum a demonstrat si campania lui Obama,...

Managementul operatiunilor. Planificarea activitatii zilnice in afaceri

de Idei de afaceri
17 Iul 2024
Desi ar putea parea simplu la prima vedere, intregul proces de furnizare a unui serviciu sau de fabricare a unui produs poate deveni atat de complex...

Care sunt calitatile unui manager?

de Idei de afaceri
28 Dec 2022
Indiferent de domeniul in care isi desfasoara activitatea, de nationalitatea lor sau de cultura careia ii apartin, toti managerii de succes din lume...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]