Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce afacerea ta este ignorata de investitori

de Camelia Diaconu 02 Aug. 2019 3759
4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Investitorii intr-un business reprezinta mana de ajutor de care orice start-up are nevoie. Insa, uneori atragerea unei investitii nu este cel mai usor pas, cererile fiind de multe ori refuzate fara sa primesti un motiv. Daca afacerea ta nu atrage investitori, iata cu ce gresesti.

Daca esti in pozitia in care trebuie sa apelezi la investitori pentru a-ti putea duce business-ul mai departe, atunci trebuie sa inveti ca lucrurile au nevoie de o abordare aparte. Daca le abordezi dintr-o perspectiva gresita, atunci cu siguranta nu poti ajunge sa te dezvolti. Iata si care sunt cele mai des intalnite greseli!
 
  • Planul tau de business nu este  atractiv. Chiar daca ai incredere ca afacerea ta poate creste in mod incontestabil, daca planul tau de business nu este unul construit atent, atunci investitorii nu vad in tine o companie dedicata rezultatelor. Investitorii au nevoie de  veniturile pe care tu le-ai generat si nu doar pe hartie, ci si transpuse in realitate.
  • Piata este plina de ceea ce tu oferi. Daca nu vii cu ceva nou, nu vei reusi sa surprinzi pe nimeni. Din nou spunem asta, chiar daca ai incredere in produsul tau, daca nu aduci o noutate, poate din sistemul de promovare, pret, campanii, etc, atunci investitorii te vad la fel ca si pe ceilalti din domeniu. In fiecare domeniu stabilit deja exista un brand de renume care a luat fata jucatorilor mai mici, asa ca daca vrei sa iesi in evidenta, investeste suficient cat sa ai potential.
  • Business-ul tau nu creste. Daca in ultimii ani ai avut probleme de crestere la nivelul companiei, atunci poate ar trebui sa iti ridici un semn de intrebare de ce investitorii nu cred in business-ul tau. Daca business planul tau nu este unul corect, bazat pe cifre reale si pe o extindere concreta, atunci investitorii nu vor fi dispusi sa te ajute atat de mult sa cresti. 
  • Nu ai o echipa bine formata. Orice start-up trebuie sa fie format dintr-o echipa, din oameni priceputi care sa isi tina locul intr-un domeniu pe care il stapanesc cu biro. Daca tu singur vei incerca sa le duci pe toate, atunci investitorii isi vor da seama ca nu ai suficient potential. Echipa pe care o formezi trebuie sa fie suficient de bine aleasa, cu talente si competente speciale, care sa completeze ideea business-ului tau.
 
  • Poti fii chiar tu o problema. Tu esti principalul pion fara de care afacerea nu poate sa functioneze in parametrii normali. Daca tu ca si fondator al start-upului nu esti suficient de pregatit pentru compania ta, nu ai incredere si nu faci lucrurile bine, atunci investitorii se feresc sa iti ofere credit. Oamenii simt cand lucrurile sunt facute din pasiune, iar rezultatele vin chiar si fara prea mult efort.


Tags: investitii in afaceriinvestitori in afacereatragerea investitorilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]