Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce pierzi bani intr-o afacere mica?

de Camelia Diaconu 07 Mai. 2019 2780
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Firmele mici se confrunta deseori cu probleme, fie de oridin financiar, fie administrativ. Inceperea unei afaceri mici, dar si intretinerea ei trebuie sa respecte cateva criterii importante, in caz contrar, pot aparea probleme ce cu greu mai pot fi depasite. De regula, pierderile de bani dintr-o afacere mica apar din locuri neprevazute, asa ca mai jos ti-am facut o lista cu lucrurile la care trebuie sa fii atent. De ce poti pierde bani atunci cand ai o afacere mica?

Intr-o firma mica, bilantul financiar trebuie sa fie intotdeauna unul echilibrat, pentru ca firma sa isi poata continua activitatea. O prioritate este pastrarea bugetului in limitele normale, pentru a evita aparitia falimentului. Chiar daca riscurile de pierderi sunt foarte mari, exista cateva moduri clare in care poti pierde bani atunci cand ai afacere mica. Iata care sunt acestea!

 
Afacerea nu este organizata corect. Chiar daca vorbim despre o afacere mica, modul de organizare este cel mai important aspect. Dezorganizarea, chiar si la cel mai mic nivel, poate conduce catre pierderi colosale, greu de recuperat mai ales atunci cand bugetul este farte mic. Pentru o afacere mica este elementar sa iti creezi conditii de munca perfecte, dar si un flux de munca eficient care sa te ajuta sa fii mai productiv si sa iti eficientizezi timpul.

 
Nu iti cunosti clientii. De regula, la inceputul unei afaceri esti dispus sa investesti toate resursele pe care le ai acolo unde observi ca exista activitate, fara sa verifici in detaliu cu cine lucrezi. Din pacate, nu de putine ori s-a intamplat ca firmele colaboratoare sa fie rau platnice, iar acest lucru sa duca spre esecul afacerii. Pentru inceput, verifica si afla daca te supui vreunui risc de pe urma colaborarilor.

 
Nu iti cunosti angajatii. De la bun inceput trebuie sa faci alegeri inteligente in ceea ce priveste angajatii. Pana la urma, este mult mai greu sa gasesti inlocuitori decat sa iti pastrezi angajatii deja formati. Recrutarea, dar si interviurile si serviciile de training presupun costuri ulterioare mult prea mari, pe care le-ai putea evita daca ti-ai cunoaste de la bun inceput angajatii. Mai mult de atat, recruteaza doar atat cat este necesar, niciodata mai mult daca nu este neaparata nevoie.

 
Investesti in servicii pe care nu le folosesti. Pana la urma, dorinta tuturor este de a ne eficientiza cat mai mult procesul de munca, nu de a-l ingreuna. Daca ai o afacere mica, renunta sa mai investesti in servicii care sunt doar foarte putin folosite si care nu iti aduc nicio valoare. Pe termen lung, abonamentele pe care le platesti, dar nu le folosesti, iti pot aduce pierderi financiare reale.
Asigura-te ca te folosesti de toate serviciile pe care le platesti in companie, dar si ca angajatii pe care ii ai iti aduc valoarea pe care o meriti. In caz contrar, te vei trezi prea tarziu ca ai pierdut banii firmei.


Tags: afacere micacapital in afaceriafaceri mici

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]