Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

De la afaceri mici la afaceri mari si invers
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si inovatiile in bunuri economice”. Acest lucru da nastere unor noi organizatii sau da sansa unor companii sa se revitalizeze.

Cea mai evidenta forma de antreprenoriat este lansarea unei afaceri, startup. Totusi, in anii recenti, termenul include si forme de antreprenoriat social si politic. Cand antreprenoriatul descrie activitatile dintr-o firma sau companie mare, se refera la intraprenoriat si poate include corporate venturing, cand marile companii cumpara “pestii mai mici”.
 
Potrivit lui Paul Reynolds, creatorul Global Entrepreneurship Monitor, “cand ajung la varsta pensionarii, jumatate dintre toti angajatii barbati din SUA au probabil o perioada in care practica liber profesionismul timp de unul sau mai multi ani; de asemenea, unu din patru americani au practicat antreprenoriatul timp de sase sau mai multi ani”.
 
Participarea la crearea unui business reprezinta o activitate obisnuita in randul angajatilor americani, in cursul carierei lor. Si in anii recenti, acest fenomen a fost documentat de David Audretsch, ca fiind un adevarat motor al cresterii economice din Statele Unite ale Americii si Europa de Vest. “Astfel, antreprenoriatul poate fi definit ca fiind incercarea de a fructifica o oportunitate fara a tine cont de resursele detinute in prezent” (Stevenson, 1983).
 
Activitatile antreprenoriale sunt diferite, in functie de tipul organizatiei si gradul de creativitate pus in joc. Antreprenoriatul variaza de la proiecte individuale (in care antreprenorul lucreaza part time) pana la companii uriase, care creeaza mii de joburi. Multe venture-uri antreprenoriale de valoare cauta venture capital sau angel funding (finantare de la angel investori), pentru a strange capital in scopul construirii unei afaceri.
 
Angel investorii castiga profituri anuale de 20-30% si sunt foarte implicati in afaceri. Multe organizatii exista doar pentru a-i sustine pe antreprenori, cum ar fi incubatoarele de afaceri, parcurile stiintifice si unele organizatii non-guvernamentale. In anii recenti, termenul "antreprenoriat" a fost extins pentru a include elementele care nu au neaparat legatura cu activitatea de formare a unei afaceri, rezultand forme precum antreprenoriatul social, politic si educational.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceriafaceri miciafaceri mariantreprenoriatantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]