Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Dezvoltarea initiativei intreprenoriale - propusa a fi introdusa in invatamantul gimnazial din Romania
Consiliul National al Intreprinderilor Private mici si Mijlocii din Romania - CNIPMMR solicita ca programa pentru invatamantul gimnazial sa fie orientata spre dezvoltarea initiativei intreprenoriale.
Ramura relativ tanara a managementului, si anume managementul intreprenorial este inca in curs de cristalizare, insa se doreste din ce in ce mai conditionat pentru performantele IMM-urilor.Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Propriul meu plan de afaceri
Cultura de sofran
Referitor la cele trei variante ale Planului-cadru pentru invatamantul gimnazial din Romania, lansate in dezbatere publica de Ministerul Educatiei, CNIPMMR solicita orientarea Planului-cadru final si spre dezvoltarea initiativelor intreprenoriale.
In acest scop, CNIPMMR propune introducerea unei discipline obligatorii - „Educatie intreprenoriala”, in modulul III - Om si societate.
Aceasta disciplina trebuie sa aiba in vedere spiritul intreprenorial in completitudinea lui, adica in contextul societatii in general, nu numai in mediul de afaceri.
Educatia intreprenoriala trebuie sa fie focalizata asupra dezvoltarii spiritului de initiativa si a creativitatii in toate domeniile, asupra initierii, demararii si finalizarii de actiuni personale si in echipa, care sa genereze performante individuale, organizationale si sociale.
Educatia intreprenoriala, proiectata si implementata profesionist, genereaza la fiecare persoana formarea de competente necesare pe tot parcursul vietii, asigura dezvoltarea individuala si mult mai multe posibilitati de afirmare in cariera si de realizare individuala si sociala.
Educatia intreprenoriala va contribui in mod direct la cresterea capacitatii tinerilor de a se integra in societate si va diminua abandonul scolar, fenomenele civice negative si somajul. in cadrul acestei discipline se vor putea integra intr-o abordare pragmatica - formarea si dezvoltarea de comportamente active si de capacitati inovationale si actionale intense – si elementele esentiale ale educatiei interculturale, educatiei pentru drepturile copilului si educatiei pentru cetatenie democratica.
Disciplina Educatie intreprenoriala trebuie sa fie o disciplina care sa se regaseasca pe intreg parcursul invatamantului gimnazial, care sa determine o schimbare de fond a proceselor educationale in sensul adecvarii la necesitatile si cerintele actuale ale pietei muncii, ale societatii moderne si ale evolutiilor internationale.
Valoarea investitiei in spiritul intreprinzator in Romania = 22 de milioane de romani + 22 de milioane de idei + 22 de milioane de actiuni, care genereaza dezvoltare si bunastare.
Concluziile au fost discutate in cadrul conferintei de presa organizata in data de 16 februarie 2016 de Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania la care au au participat Prof.univ.dr. Ovidiu Nicolescu, Presedinte CNIPMMR, Dl. Liviu Rogojinaru Vicepresedinte, Dna. Sebahat Kaya si Dra. Ana Bontea, Director Dep. Juridic si Dialog Social.
Sursa: Comunicat de presa CNIPMMR
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit