Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elimina aceste cuvinte din mesajele pe care le scrii!

de Alexandra Popescu 12 Iul. 2014 3048
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Scrisul, ca si vorbitul, are regulile sale. Daca in cadrul unui discurs unele cuvinte pot fi deranjante, si in scris se poate intampla aceeasi situatie.

 
Mark Twain spunea: "Nu am avut timp sa scriu o scrisoare scurta, asa ca am scris una lunga in schimb". Acesta puncteaza ca un scris puternic poate fi slab. 
 
In scris exista cateva cuvinte care trebuie evitate, iar in continuare iti sunt prezentate opt dintre acestea:
 
1. Doar – Cuvantul "doar" este unul de umplere, care slabeste ceea ce ai scris. Scoaterea lui din context poate afecta rareori sensul, insa stergerea sa ingusteaza o propozitie.
 
2. Intr-adevar – Este un accent verbal care nu se traduce perfect intr-un text. In conversatii, oamenii folosesc acest cuvant frecvent, insa in scris folosirea sa este inutila. Gandeste-te la diferenta intre a spune ca o piatra este "grea" si "foarte grea", de exemplu. Ce a adaugatcuvantul folosit? Mai bine taie-l, pentru ca mesajul sa fie mai puternic.
 
3. Foarte – Tot ceea ce se aplica la "intr-adevar" se aplica si la "foarte". Este un cuvant slab, asa ca este bine sa il elimini.
 
4. Poate – Acest cuvant da impresia ca esti nesigur pe ceea ce spui. Cand utilizezi cuvantul "poate", comunici, de fapt, incertitudinea.
 
5. Destul – Cand cineva foloseste "destul", acest lucru inseamna, de fapt, "putin", "complet" sau "aproape". Uneori are sens acest cuvant, dar uneori este in plus. Daca vezi ca acest cuvant nu face diferenta, taie-l.
 
6. Uimitor – Sensul cuvantului "uimitor" este acela al unei minuni sau al unei surprize. Scriitorii, mai nou, il folosesc atat de des incat isi pierde sensul. Renunta la acest cuvant diluat!
 
7. Literalmente – Cand ceva are deja un sens literal, atunci nu mai trebuie adaugat si cuvantul "literalmente". Se permite folosirea sa atunci cand se clarifica sensul (de exemplu, atunci cand pare ca glumesti, dar, de fapt, nu o faci). Acest cuvant este folosit adesea si in discursuri, deci trebuie eliminat.
 
8. Lucruri – Scriitorii folosesc cuvantul "lucruri" pentru a evita folosirea unui cuvant clar, specific, care ofera mai mult sens. Fii specific! In loc sa spui "10 lucruri", spune "10 carti" sau "10 strategii". Specifica, pentru o scriere mai corecta si mai clara.
 
Cuvintele care dilueaza sensul unei fraze sau propozitii pot face greu de inteles mesajul transmis. Eliminarea lor din context face sensul mai puternic. Incearca, ca si intr-un discurs, sa te autoevaluezi si sa iti dai seama unde sunt in plus aceste cuvinte. Daca la vorbirea orala te poti inregistra, in scris iti poti citi textele dupa mai multe zile si vei vedea ca se vor face mult mai multe modificari, iar sensul mesajului este mai concret daca este mai compact. Toate aceste defecte se vor corecta in timp.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afacerimarketingmarketing afacericuvinte de umpleresfaturi scrierereguli scriere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
17 Ian 2023
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Productia si serviciile. Procesele de productie in afacerile agricole

de Idei de afaceri
11 Mar 2024
Procesul de productie reprezinta ansamblul operatiunilor care vizeaza activitati economice organizate social ce consta in obtinerea de bunuri...

Planificarea afacerii. Strategia de marketing

de Idei de afaceri
28 Sep 2023
Din punctul de vedere al planificarii de afaceri, strategia este ansamblul de operatii realizate in vederea atingerii unui obiectiv. Strategia de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]