Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghidul angajatului imposibil de concediat!

de Adela Simonescu 26 Iun. 2013 2273
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Una dintre intrebarile care stau in mintea multor persoane in aceasta perioada, este urmatoarea: "Ce sa fac astfel incat sa fiu sigur ca nu voi fi concediat?"

Este o intrebare care ne consuma foarte mult timp, resurse, energie, bani. Vrem sa stim ce sa facem ca sa ne asiguram stabilitate in carierele noastre si intentia este cat se poate de buna si serioasa.

In acest sens, va oferim cateva reguli de aur care alcatuiesc un mic ghid de buzunar al angajatului imposibil de concediat:

1. Iti cunosti lista completa de sarcini si responsabilitati care iti intra in atributie?
Cu alte cuvinte, ai idee ce faci TU in companie, cat de bine trebuie sa iti indeplinesti sarcinile, cu ce rezultate, cum contribui la profitabilitatea intregii afaceri?

Multi sunt angajatii care stiu ce au de facut, insa nu reusesc sa lege activitatea intreprinsa de ei de restul sarcinilor indeplinite de ceilalti oameni din companie. Nu cunosc fluxul banilor si nici cum anume reusesc ei sa contribuie la bunul mers al intregii afaceri.

2. Iti ajuti superiorii? Orice angajat, prin munca depusa, trebuie sa contribuie la dezvoltarea si sustinerea superiorilor sai. Suna destul de slugarnic, insa realitatea este aceasta. Fiecare companie este construita pe principiul piramidei organizationale. Avem multi oameni la baza, fiecare cu sarcinile si responsabilitatile personale. Prin eforturile depuse de acestia, se poate realiza o constructie solida, de incredere, catre varf.

Aceasta regula ne spune ca trebuie ca prin munca noastra sa ne sustinem superiorii, sa ii ajutam sa depuna eforturi mai serioase, sa lucreze cu eficienta sporita, sa isi indeplineasca sarcinile mai rapid si cu rezultate mai bune. La randul lor, si acestia vor proceda la fel pentru cei de pe treapta superioara.

In momentul in care intelegem ca nu suntem "de capul nostru" intr-o companie si ca de calitatea muncii noastre depinde si calitatea celui de langa noi, lucrurile nu au cum sa mearga decat spre bine!

3. Te concentrezi pe solutii si cauti mereu sa faci lucrurile bine, sa repari greselile din jur, sa iti imbunatatesti activitatea? Este esential sa intelegi ca oamenii valorosi dintr-o companie sunt cei care vad pretutindeni greselile existente si apoi se concentreaza pe solutii.

Nimeni nu ar concedia un angajat care aduce in permanenta solutii pentru ca proiectele si afacerile pe care el le reprezinta sa mearga din ce in ce mai bine!


In acelasi timp, regulile de mai sus sunt utile si angajatilor si angajatorilor. Angajatii vor intelege care sunt regulile de care sa tina cont pentru a dobandi stabilitate in cariera si angajatorii vor constientiza care sunt aspectele esentiale pe care sa le caute in oamenii in care au de gand sa investeasca timp indelungat!


Tags: angajati valorosiangajati de topafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum pornesc o afacere fara experienta

de Bianca Tila
24 Sep 2024
Teama in antreprenoriat este de inteles, insa nu este un lucru din cauza caruia sa nu incepi. Succesul antreprenorilor nu vine din cat de...

In ce domeniu sa incepi o afacere. Ce intrebari sa iti adresezi daca nu stii ce afacere sa deschizi

de Bianca Tila
27 Iun 2024
Ideile, teoria si determinarea sunt la locul potrivit, insa tot nu stii ce fel de afacere ar fi potrivita pentru tine? Aici intervenim noi cu cateva...

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
14 Iun 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]