Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghidul tau de one-stop catre ratele de redeventa

de Alexandra Popescu 24 Iul. 2014 2948
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ai o idee si esti gata sa o lasi unui producator sa o distribuie pe o scara larga? Inainte sa te grabesti catre un acord de licenta, exista o multime de lucruri care trebuie luate in considerare. Idea Buyer a realizat un studiu de unde rezulta cateva sfaturi care te-ar putea ajuta.

 
De exemplu, in cazul in care produsul sau proprietatea intelectuala au nevoie sa fie testate sau certificate, obtine un proces inainte de licentiere, astfel incat sa impiedici o rata de redeventa mai mare. Familiarizeaza-te cu standardul ratelor de redevente specifice industriei tale, astfel incat sa stii la ce sa te astepti.
 
Ce este redeventa? Este o plata care este furnizata unui licentiator de catre un licentiat in schimbul unei operari corecte sub ideea ta.
 
Ratele de redeventa sunt afectate de mai multe criterii:
 
1. Exclusiv sau non-exclusiv. Daca proprietatea ta intelectuala necesita testarea sau certificarea anterioara pentru a fi adusa pe piata, avand aceste etape complete va conduce catre o rata de redeventa mare.
2. Suma in avans. Importanta platii sumei in avans catre licentiat, rata de redeventa pe care licentiatorul o va primi, este un element al compensatiei globale.
3. Industria standard a ratei de redeventa. Fiecare industrie tinde sa aiba o "industrie standard" a ratei de redeventa. 
4. Ratele standard ale companiei. Companiile care au o buna experienta in idei de licentiere tind sa aiba un pachet standard pe care il ofera investitorilor.
5. Stagiul de proprietate intelectuala. Telul proprietatii intelectuale este sa comercializeze cel mai mic risc cu care licenta se va confrunta, iar cele mai mari redevente vor fi platite licentiatorului.
6. Potentialul pietei. Rata de redeventa va depinde de potentialul pietei ideii pe care o cauti sa o licentiezi. Acest lucru poate fi dificil atunci cand incerci sa licentiezi o inventie care dezvolta o noua piata sau este o parte a unei noi piete care nu a fost inca evidentiata la potentialul maxim.
7. Licentierea pentru un contravenient coincide cu industria standard a ratei de redeventa.
8. Asocierea includerii proprietatii intelectuale coincide cu ratele standard ale companiei.
9. Testari/certificari coincid cu stagiul de proprietate intelectuala.
10. Investitiile necesare coincid cu potentialul pietei.
 
In continuare sunt enumerate cateva dintre industriile standard ale ratelor de redeventa: accesorii, spatiul aerian, haine, autoturisme, bunuri pentru copii, constructii si cladiri, servicii de afaceri, chimicale, calculatoare, bunuri de consum, educatie, electronice, energie si mediu, entertainment, distributie, fast food, mancare, francize, internet, media etc.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenoriredeventarate de redeventasfaturiproprietate intelectuala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
05 Apr 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]