Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli pe care le faci atunci cand cauti investitori

de Idei de afaceri 18 Apr. 2023 4922
Greseli pe care le faci atunci cand cauti investitori
4.33 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In prezent, costurile pentru inceperea unei afaceri sunt cu mult mai mici datorita instrumentelor gratuite pe care le avem pentru a crea un site, dar si aplicatiilor pe care le avem la dispozitie pentru promovare. Multi antreprenori sunt de parere ca o afacere functioneaza doar daca atragi de partea ta investitori din afara.

Iata ce greseli apar atunci cand cauti investitori pentru a incepe o afacere!
 
 
Astazi, aproximativ 80% dintre afacerile noi de pe piata sunt incepute fara investitii din afara, motiv pentru care serviciile externe nu sunt obligatorii. Asadar, iata care sunt greselile pe care le faci atunci cand cauti investitori pentru a incepe o afacere!
 
Nu vrei sa cheltui din resursele proprii. Prima si cea mai mare greseala, deoarece atunci cand nu esi increzator sa investesti propriile resurse, cei din jur vor pune la indoiala implicarea ta in proiect. Investitorii pot suspecta o planficiare strategica, cat timp tu nu ai resurse pentru a-ti acoperi cheltuielile.
 
Iti doresti o infrastructura prea avansata. Ca si antreprenor, sa iti incepi o afacere nu inseamna sa te extinzi din primul moment si sa cauti o infrastructura impresionanta. Nu este nevoie de conditii de lux pentru a-ti desfasura activitatea, deoarece ceea ce iti da cu adevarat putere brand-ului este produsul pe care il promovezi. Sa iti cresti serviciul ori produsul pe care il vinzi este cu mult mai important decat resursele financiare primite din partea investitorilor externi.
 
Dorinta de a te extinde catre un public masiv. Intrarea pe piata cu o multime de servicii ori produse inseamna o campanie costisitoare si prea mare de marketing. O putere financiara prea mare, pe care multe startup-uri nu sunt in masura sa o sustina, iar de aici incepe reteaua dezastrului. Pentru inceput, ai nevoie de un teritoriu limitat pentru a testa cel putin un produs si pentru a-ti pastra costurile la un nivel constant. Ulterior, intrarea cu mai multe produse pe piata, iti va facilita intreg procesul de promovare.
 
Dorinta de a angaja imediat personal. Un antreprenor trebuie sa stie ca inceputul unei afaceri depinde cel mai mult de el, iar in cazuri exceptionale de eventuali parteneri ori colaboratori. Angajarea unui personal inca de la inceput iti poate scadea sansele de reusita, mai ales ca succesul tau nu trebuie sa depinde de angajamentul altor persoane.
 
Gasirea unui investitor iti poate prelungi intreg procesul de lansare al afacerii, iar acesta poate fi momentul in care poti pierde oportunitati valoroase. 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: investitorigreseli in afaceriantreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Pilonul de Antreprenoriat al PWN Romania pregateste Trusa Scale Up

de Bianca Tila
07 Iul 2022
Pilonul de Antreprenorial al PWN Romania se subscrie misiunii Professional Women's Network Romania prin care sprijina accesul femeilor in pozitii de...

Mituri despre antreprenoriat pe care trebuie sa le stii

de Florin Amariei
14 Dec 2018
Sa fii antreprenor poate fi extraordinar, insa drumul spre succes este, de cele mai multe ori, lung. Iata ce mituri va trebui sa ai in vedere despre...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]