Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ia-ti bocceluta la spinare! Te asteapta ceva mai bun de partea cealalta a orizontului

de Maria Nicutar 28 Mar. 2013 2606
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Asteptam sa fim nevoiti, pusi in fata faptului, obligati sa facem ce trebuie sa facem. Asteptam sa fim prinsi cu minciuna ca sa putem sa spune in sfarsit adevarul care ne va elibera. Asteptam sa fim dati afara ca sa avem intr-un final posibilitatea sa mergem in cautarea locului de munca pe care ne este prea teama sa il cautam de acum! Asteptam ca partenerii de afaceri sa iasa singuri din business ca sa putem, in sfarsit, sa le conducem corect.

In mod real, fara niciun fel de dubiu, oamenii au aceasta capacitate de preservare a conditiilor in care se afla. Au un job mizerabil si vor tine cu dintii de el pentru ca le este teama de ce se poate intampla daca nu vor avea niciunul, deloc, nimic.

Au parteneri/partenere de viata total nepotrivite si nu vor rupe relatia de teama de singuratate. Ne este teama de nimic, de ideea de nimic. Niciun job, nicio relatie, nicio prietenie ... suna destul de rau.

Insa, de foarte multe ori, e mai bine cu nimic. Si nu va faceti impresia ca daca acum aveti parte de "nimic", asa trebuie sa fie si maine. Se poate ca dupa urmatoarea intersectie, sa va astepte ceva genial de tare, ceva exceptional.

Eu am realizat in timp ca nu exista "rau cu rau, dar mai rau fara rau". Am divortat si am demisionat si de fiecare data am descoperit ceva mai bun. Si asta pentru ca fiecare despartire te invata ceva extrem de valoros. Nu poti invata cand inca esti prins intr-o relatie toxica si nici atunci cand esti prins intr-un job/ afacere care nu iti aduce niciun fel de satisfactie materiala si non-materiala. Trebuie sa poti sa te desprinzi ca sa poti sa privesti lucrurile din perspectiva.

Si este tare dificil sa te desprinzi pentru ca ne-am obisnuit, intr-un fel straniu, cu o anumita doza de rau. Ne-am obisnuit ca partenerii/partenerele de viata sa ne jigneasca uneori, ca sefii sa ne trateze incorect uneori, cu unii colegi toxici (barfitori, profitori, manipulatori samd), ca partenerii de afaceri sa ne fure cateodata. Si obisnuinta este ca un fel de anestezic. In timp, ti-l administrezi singur prin tot felul de trucuri si mecanisme.

"Data viitoare cand ma mai cearta de fata cu toti colegii, o sa ma prefac ca nu aud nimic si voi trece peste pentru ca asa procedeaza si cu ceilalti cand gresesc."

"Data viitoare cand ma jigneste, il/o voi ignora pentru cateva zile."

"Data viitoare cand partenerul meu de afaceri ma mai fura, il voi ignora si intr-o zi va realiza ca nu procedeaza corect."

Solutia nu este sa ignoram, nu este sa lasam sa treaca. Solutia este sa stopam atunci cand realizam ca lucrurile se vor perpetua astfel mult si bine. Scapari sunt putine, tineti minte!

Asa ca incercam sa ne desprindem de calea pe care mergem acum. Cine stie, poate la urmatoare intersectie descoperim o idee de afacere geniala!


Mult succes in toate!

sursa foto: www.sxc.hu



sursa foto: www.sxc.hu


Tags: idei de afaceriidei afaceriafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum pornesc o afacere fara experienta

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Teama in antreprenoriat este de inteles, insa nu este un lucru din cauza caruia sa nu incepi. Succesul antreprenorilor nu vine din cat de...

In ce domeniu sa incepi o afacere. Ce intrebari sa iti adresezi daca nu stii ce afacere sa deschizi

de Bianca Tila
21 Feb 2024
Ideile, teoria si determinarea sunt la locul potrivit, insa tot nu stii ce fel de afacere ar fi potrivita pentru tine? Aici intervenim noi cu cateva...

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
05 Apr 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]