Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata ce pot invata antreprenorii de la oamenii de stiinta

de Alexandra Popescu 03 Iul. 2014 2723
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stiinta este unul dintre domeniile de unde am invatat multe, care ne-a demonstrat multe si care a descoperit, de asemenea, la fel de multe. De la boli, leacuri si pana la Univers, stiinta a gasit o explicatie sau o formula.

 
Cand au facut toate acestea, oamenii de stiinta au experimentat, au vizionat si au esuat. De aceea, antreprenorii trebuie sa invete de la ei sa experimenteze. Trebuie sa incerce lucruri noi, oricare dintre membrii echipei, indiferent de grad, in speranta ca rezultatele vor fi demonstrate si cuantificabile. 
 
Iata cateva etape pe care o companie ar trebui sa le urmeze atunci cand experimenteaza:
 
Adreseaza intrebarea corecta
Pentru a identifica cauza reala a unei probleme, te poti limita doar la 5 "de ce-uri". Dupa ce vei aplica aceasta abordare, intotdeauna se va reduce totul la o singura problema de comportament sau de procedura. 
 
Documenteaza-te
Atunci cand efectuezi un experiment, mai ales cand este vorba de afaceri, trebuie sa te documentezi. Sa iti stabilesti obiectivele poate fi usor, poti trisa, nu scrii nimic. Insa documentarea reprezinta radacina problemei. Dar poti proceda, intr-un fel, in acelasi mod ca in cazul stabilirii scopurilor. Faci ipoteze sau presupui cum vei putea sa o rezolvi, testezi aceste solutii, de aici rezultand concluziile studiului tau.
 
Asteapta-te la esec
Thomas Adison, unul din marii inventatori americani si om de afaceri ai istoriei, a spus despre experimentele lui ca acestea nu au esuat, doar ca a gasit 10.000 de moduri care nu vor functiona. Esecul este un rezultat asteptat in experimentare. In afaceri, rezultatele esecului pot fi un alt pas spre o solutie viabila.
 
Fa progrese repetate
Este greu sa vezi valorile experimentelor care sunt de lunga durata si complexe. Gaseste o mica fereastra de timp pentru a initia experimente simple cu un impact mai rapid.
 
Asteapta-te la efecte secundare
Experimentele au avut ca urmare si efecte secundare, unele marcante. Cuptorul cu microunde a fost un accident al lui Percy Spencer in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. 
Experimentele facute de tine pot duce la concluzii neasteptate si de impact in afara domeniului in care sunt aplicate. Trebuie sa imbratisezi aceste surprize fericite.
 
Justifica investitia
Astronautul Carl Sagan spunea ca "cererile extraordinare necesita dovezi extraordinare". Pentru a justifica investitiile in urmatoarea ta strategie sau proiect, foloseste dovezi empirice sau rezultate ale experimentelor. Acest lucru va fi apreciat de echipa ta.
 
Experimentele, insa, nu pot reprezenta un mod de a-ti conduce organizatia, ele informeaza. In calitate de antreprenor, este treaba ta sa digeri faptele si sa le transformi in actiune. Rularea experimentelor ne poate ajuta pentru a izola faptele, dar in cele din urma ceea ce facem din ele este ceea ce fac atat stiinta, cat si afacerile.
 


Tags: afaceriantreprenorisfaturi antreprenorioameni de stiintaexperimente

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
05 Apr 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]