Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Imbunatatirea fluxului de numerar intr-o afacere - 3 Sfaturi utile

de Camelia Diaconu 09 Ian. 2019 3414
4.71 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ai o afacere la inceput de drum, dar observi cum usor incepe sa creasca? Stii care sunt cei mai importanti indicatori pe care trebuie sa ii ai in vedere? Cu siguranta te-ai gandit la venituri sau profit, insa noi iti spunem ca fluxul de numerar este cel mai important de urmarit. Iata cum sa faci asta!

Cash flow-ul sau fluxul de numerar dintr-o afacere este cel mai important criteriu de urmarit intr-un business. In cazul in care nu il monitorizezi corect, afacerea ta poate sa dea gres, iar tu sa nu constientizezi cauzele reale. Nu este indicat sa ajungi in situatii in care nu ai suficient cash pentru a acoperi anumite cheltuieli, asa ca iata ce trebuie sa ai in vedere!
 
Pregateste-te.  In orice afacere, inainte sa incepa profitul exista cheltuielile. Mai exact investitiile pe care esti nevoit sa le faci intr-o afacere aflata la inceput de drum. Investitii in echipamente, in oamenii potriviti, in produse, servicii, etc. Toate aceste lucruri necesita cheltuieli inainte de a face orice incasari si de a incepe sa ai profit.  Asadar, fii atent la sumele cheltuite, daca acestea sunt mult mai mari decat ar insemna eventualele incasari, atunci planul nu este cel corect. Incearca sa revizuiesti operatiunile.  De asemenea, daca stii ca ai nevoie de un imprumut, atunci aplica pentru o linie de credit din timp, pentru a nu fi in impas financiar la nevoie.

 
Verifica operatiunile. Termenele de plata trebuie sa fie bine stiute de la bun inceput. Ce plati ai de facut zilnic, saptamanal ori lunar, ce discount-uri poti primi sau poti oferi sau ce plati trebuie sa faci in avans? De asemenea, stii care sunt penalitatile pe care le platesti daca intarzii cu platile? Facturile sunt aspectul cel mai important al business-ului, iar daca termenele de plata nu sunt respectate, atunci poti atrage daune asupra afacerii tale. Incearca sa iei legatura cu toti furnizorii si angajatii de la bun inceput pentru a stabili date concrete.

 
Inovatia. O afacere inseamna implicare totala in fiecare moment. Pentru a stimula vinzarile ai nevoie de detalii inovative, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Gandeste-te ce tipuri de servicii supimentare ai putea oferi clientilor tai actuali, dar si cu ce servicii noi ai putea  sa vii pentru a atrage clienti noi. Gaseste solutii care ar putea sa iti ofere un venit constant saptamanal ori lunar, ofera produse  in mod regular. Gandeste-te la business-ul tau ca la un instrument care are nevoie de conbustibil in permanenta pentru a functiona. Tocmai din acest motiv, gestionarea corecta a fluxului de numerar este esentiala. 


Tags: cash flow in afacerisfaturi in afaceriflux de numerar in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.71 din 5 - 7 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]