Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitia in sistemul de invatamant dual, scutita de impozit

de Florin Amariei 27 Oct. 2020 3264
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Investitia realizata de companii in sistemul de invatamant dual va fi scutita de impozit, a decis marti Parlamentul Romaniei.

Prin votul decizional dat de Camera Deputatilor, Legislativul a adoptat un set de masuri menit a ajuta sistemul de invatamant dual. Operatorii economici care investesc profitul in burse si activitati profesionale pentru tinerii din cadrul invatamantului profesional dual beneficiaza de scaderea impozitului.
 
Faciliatile prevazute sunt: 
- Profitul investit nu va mai fi impozitat.
- Cheltuielile privind bursele profesionale de minim 200 lei, suma egala cu suma bursei garantate de stat, se vor scadea din profit in vederea calcularii bazei de impozitare 
- Agentii economici, microintreprinderile care acorda burse elevilor din sistemul profesional  dual scad sumele din impozitul pe venit pana la nivelul valorii de 20%.
 
"Azi am reusit sa atingem functia economica a educatiei pentru obiective importante pentru USR precum scaderea abandonului scolar in mediile vulnerabile, diminuarea ratei somajului, a fenomenului imigratiei concomitent cu incurajare parteneriatului intre scoala si operatorii economici dar si a profesionalizarii resursei umane in acord cu cerintele actuale ale pietei muncii din Romania.", a afirmat Cristina Iurisnit, conform sursei citate.
 
Proiectul a fost adoptat cu 219 de voturi „pentru” si o abtinere si USR considera ca este o solutie concreta pentru eradicarea abandonului scolar si incurajarea insertiei tinerilor pe piata muncii. 
 
"Totusi, nu pot sa nu remarc ipocrizia Ministerului Finantelor. In ciuda faptului ca PNL sustine invatamantul dual, cel putin la nivel declarativ, punctele de vedere ale Ministerului si ale Guvernului au fost negative. Mai nou, „contextul pandemic” a devenit o scuza des folosita de MFP pentru a-si intemeia lipsa de responsabilitate si de interes pentru Educatie.", a conchis Iurisniti.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: sistem de invatamant dualimpozitscutitinvestire

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]