Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitii necesare in afaceri. Stand de sucuri naturale

de Idei de afaceri 03 Nov. 2022 469
Investitii necesare in afaceri. Stand de sucuri naturale
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In orice afacere, antreprenorul trebuie sa detina o suma de bani pentru investitii. Finantariele ajuta afacerea sa se dezvolte si sa ajunga in fata mai multor persoane.

Intr-o afacere cu sucuri naturale, de exemplu, investitia trebuie sa aduca avantaje. Astfel, analiza de piata contribuie la decizie, cu cat cererea este mare, cu atat investitia va fi recuperata repede si usor.
 
Afacerea cu sucuri naturale merita o investitie, avand in vedere ca:
 
- Piata acestei afaceri in Romania este absolut libera. Concurenta este zero, deoarece barurile, principalii ofertanti de sucuri naturale ce pot fi servite pe loc, nu au posibilitatea sa se aseze exact in mijlocul fluxului de trecatori, asa cum aveti dvs. Iar sucurile naturale ambalate comercializate in magazine si supermarketuri nu sunt 100% naturale (contin si conservanti, altfel n-ar putea fi pastrate saptamani intregi pe rafturi).
 
- Oamenii sunt foarte dornici sa consume produse naturale si, daca li se ofera asemenea produse, sunt dispusi sa plateasca fara ezitari pretul cerut. Nu uitati ca traversam o perioada in care alimentatia sanatoasa castiga din ce in ce mai mult teren, o perioada in care oamenii devin din ce in ce mai constienti ca starea lor de sanatate depinde esential de calitatea alimentelor pe care le consuma.
 
Si lucrurile stau exact la fel si in cazul bauturilor racoritoare, dovada faptul ca, in Occident, bauturi racoritoare renumite trec pe planul doi in preferintele consumatorilor, tocmai pentru ca nu sunt naturale. Se pare deci ca viitorul va apartine celor care vor veni cu o oferta adaptata acestei tendinte.
 
- In tarile din America de Sud, unde fructele proaspete se gasesc din abundenta, asemenea prese manuale pentru citrice sunt intalnite la fiecare colt de strada. Orice pieton insetat poate bea astfel un suc natural la fel cum ar bea apa. De ce aceasta oferta nu ar functiona la fel si in alte tari, in Romania, de exemplu? Nu uitati ca orice lucru are un inceput. Trebuie doar sa realizati ca puteti deveni unul dintre pionierii acestei activitati in Romania, cu toate beneficiile care rezulta din faptul ca veti exploata printre primii o piata virgina.
 
- Asa cum am vazut mai inainte, un singur stand de vanzare va poate aduce venituri de mii de lei pe luna. Si acum imaginati-va ce venituri va poate aduce o retea de 5-10 astfel de standuri sau chiar mai multe, functionand toate sub aceeasi firma si avand aceeasi infatisare cocheta, usor de recunoscut. Nu e greu sa gasiti 10 locatii potrivite pentru standurile dvs. intr-un oras de marime medie si, in plus, va puteti extinde la nivelul intregului judet. Totul depinde de capacitatea dvs. de organizare, pentru ca investitia, chiar si in cazul unei asemenea retele, ramane totusib foarte accesibila.
 
- Principala sarcina pe care o veti avea de rezolvat va fi aprovizionarea standului (standurilor) cu fructe: portocale, grapefruit, rodii etc. Nu e vorba de nimic dificil – aprovizionarea este un lucru banal, care sta la baza oricarei activitati comerciale. Trebuie doar sa luati legatura cu angrosistii de fructe din zona de desfasurare a afacerii si sa negociati cu ei un pret bun si un sistem avantajos de livrare (ridicare) a marfii.
 
- Activitatea este ideala ca o a doua ocupatie. Puteti sa va desfasurati slujba actuala in program normal, cinci zile pe saptamana si in weekend sa mergeti cu standul dvs. de sucuri naturale intr-un parc, de exemplu. Ati remarcat, desigur, cat de ocupati sunt la sfarsitul saptamanii cei care vand in parcuri vata de zahar, gogosi, snacks-uri, popcorn si, bineinteles, bauturi racoritoare. Ca urmare, oferta dvs. de ce n-ar avea succes? Daca prindeti vreme frumoasa si lumea iese la plimbare, puteti vinde lejer minimum 100 de pahare pe zi, adica puteti castiga fara prea mult efort cca 900 de lei in doar doua zile.
 
- Afacerea nu prezinta, practic, niciun risc. Ganditi-va logic: ce ati putea risca? Aici nu e vorba nici de o chirie costisitoare a unui spatiu comercial, pe care sa cautati sa o acoperiti din incasari, nici de vreun stoc de marfa de care sa trebuiasca sa scapati, nici de vreo posibila schimbare a situatiei pietei. Atat timp cat in Romania se vor vinde bauturi racoritoare (de orice fel) dvs. veti prospera, pentru ca sucul dvs. de fructe este mult mai atractiv decat orice bautura nenaturala.
 
- Cel mai interesant argument in favoarea acestei afaceri este insa faptul ca investitia in aceasta afacere se recupereaza in numai cateva zile de functionare a standului dvs. o investitie de numai 200-300 de euro va ofera asadar posibilitatea sa obtineti castiguri de mii de lei pe luna! Fara perioade de rodaj, fara cheltuieli de marketing, fara nicio bataie de cap, practic.
 
Afacerea este, intr-adevar, extraordinar de simpla, dar prezinta, totusi, cateva puncte sensibile legate de conditiile concrete in care trebuie desfasurata activitatea pentru a obtine rezultate foarte bune inca din prima zi.

Pentru ca nu este suficient sa intrati in posesia presei de citrice, trebuie sa stiti si lucruri referitoare la obtinerea autorizatiilor necesare, la felul in care trebuie sa arate standul si, mai ales, la modalitatile cele mai eficiente de atragere a clientilor.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: investitiiinvestitii in afacerisucuri naturaleafacere cu sucuri naturale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]