Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucruri pe care nu ti le spune nimeni inainte de a porni o afacere

de Florin Amariei 12 Mar. 2020 5738
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Privind din afara situatie, antreprenoriatul si ideea de a fi patron pot parea o oaza a fericirii si implinirii. Lucrurile nu sunt chiar asa de roz, cel putin la inceput.

Ideea care este propagata in permanenta pe retelele de socializare de tot felul de antreprenori care au reusit in cateva luni sa scoata dintr-o afacere milionul de dolari sau euro poate induce in eroare persoanele care ar vrea sa-si puna pe picioare propria afacere si sa fie responsabili de succesul acesteia.
 
Intrand un pic in detalii poti observa cu usurinta ca lucrurile nu sunt chiar atat de frumoase, iar construitul unei afaceri de la cap si pana la coada nu seamana cu un basm in care protagonistul reuseste sa ia tot si sa traiasca fericit pana la adanci batraneti.
 
A-ti porni propria afacere nu e pentru toata lumea, desi foarte multi incearca. E greu, aproape incredibil de greu sa pui pe picioare o compania cu o cultura organizationala sanatoasa si care sa ofere un plus de valoare societatii sau, cel putin, clientilor sai prin produsele pe care le comercializeaza.
 
In era online sunt aproape zilnic "bombardati" cu povesti de succes care au aparut asa... Peste noapte. Chiar daca internetul este plin de astfel de capcane, oamenii cu capul pe umeri si care vor sa investeasca in viitorul lor si, implicit, in viitorul angajatilor lor nu vor baga in seama aceste superficialitati.
 
Lucrul pe care toata lumea il omite atunci cand arata cu degetul inspre o companie de succes este ca, in cele mai multe cazuri, un astfel de "hit peste noapte" are in spate undeva la 10 ani de munca, de nopti nedormite, de stat la cozi, de raspuns la cereri ale autoritatilor, de rezolvat plangeri din partea clientilor, de tinut un ochi pe competitie tot timpul, de inovat si adaptat la conditiile de piata si, finalmente, de gasit angajati care sa se identifice cu misiunea pe care tu ai ales-o pentru a-ti deschide o afacere. Nu este usor sa pornesti pe acest drum, dar nici imposibil. E important ca tu sa stii ca din moment ce te-ai hotarat sa fac acest lucru, ar fi bine sa cunosti si reversul medaliei si sa nu te astepti niciodata la lapte si miere din prima saptamana.
 
Stim cum este prezentat succesul american: un garaj sau o camera de camin, putina ambitie si, eventual, renuntarea la studii ar fi fost suficiente pentru a porni o companie care astazi valoarea miliarde de dolari. Seamana SUA cu Romania? Poate, dar sa nu uitam ca ei sunt peste 300 de milioane, iar noi de-abia 20 de milioane. In consecinta, trebuie sa ne cunoastem bine piata pe care intram si sa stim ca produsul pe care-l promovam este cerut de catre cei care formeaza acea piata. 
 
Pe langa asta, daca intri intr-o afacere cu un partener trebuie sa fiti siguri amandoi ca aveti maxima incredere unul in celalalt, iar atunci cand unul simte ca nu mai poate celalalt va veni in ajutor. 
 
Angajarea primului om in compania ta va fi un test pe care il vei da tu cu tine. Alege-ti omul potrivit si plateste-l corect ca sa poti sa iti scoti investitia. Daca lucrurile merg bine si ai mai multi angajati, investeste in educarea lor pentru a-i pastra aproape de tine. 
 
Iar ce am scris mai sus nu reprezinta decat o mica parte din ceea ce inseamna statutul de antreprenor, de om de afaceri cinstit in Romania.
 
Daca pe ideideafaceri.ro ai gasit ceva care te-a motivat sa pornesti pe acest drum, ti-ai construit o afacere si ai angajat niste oameni carora le sustii visele, eu nu pot decat sa fiu foarte fericit.
 
De aceea, iti doresc mult succes, curaj, rabdare si sanatate in vederea implinirii visului tau de a fi propriul sef!  


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afacere in romaniavreau sa-mi deschid o afacerevreau afacerea meace afacere sa deschid

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]