Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lumanari. Economisirea energiei in cazul productiei in masa

de Idei de afaceri 16 Apr. 2024 453
Lumanari. Economisirea energiei in cazul productiei in masa
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Economisirea energiei este o problema care trebuie luata in consideratie in cazul productiei in masa a lumanarilor.

O metoda de turnare a lumanarilor printr-un proces cu periodicitate ciclica si economic din punctul de vedere al consumurilor energetice este prezentata de brevetul de inventie DE  19525789 C1 (1996) – Germania. 
 
Potrivit acestui brevet, procesul tehnologic consta dintr-o succesiune de operatii. Astfel, o cantitate de apa fierbinte adusa dintr-un rezervor preincalzeste matritele pentru lumanari, care sunt introduse in camera de turnare. Dupa turnarea cerii, se aduce in aceasta camera un suvoi de apa rece din rezervor. Ceara din matrite  se raceste si se solidifica, facand necesara scoaterea matritelor.
 
Noutatea solutiei brevetate consta in urmatoarele:
 
– camera de turnare, in care se introduc matritele, primeste apa fierbinte de la rezervor prin robinetul de alimentare. De asemenea, in camera de turnare se poate aduce apa rece de la rezervorul prin robinetul de alimentare
 
– apa fierbinte este complet drenata din camera de turnare in rezervor, inainte ca apa rece sa intre in camera de turnare. Drenarea se face prin robinetul, racordat la vana
 
Apa fierbinte excedentara poate fi evacuata din camera de turnare spre rezervor prin robinetul
 
– apa rece este complet drenata din camera de turnare in rezervorul, inainte ca apa fierbinte sa fie admisa pentru inceperea unui nou ciclu. Drenarea se face prin robinet, care este racordat in paralel cu robinetul la vana. Apa rece excedentara poate fi evacuata din camera de turnare spre rezervorul prin robinetul, care este racordat in paralel cu robinetul 
 
Robinetele prin care se realizeaza golirea si, respectiv, mentinerea apei la  nivelul dorit in camera de turnare, sunt cu actionare electromagnetica. 
 
Alimentarea si drenarea  apei calde, respectiv a apei reci, se face, in fiecare caz, sub controlul temperaturii. In acest scop,  retelele de alimentare sunt prevazute cu senzori termici. Acesti senzori sunt in legatura cu robinetele corepunzatoare, respectiv pe care le deschid si le inchid, dupa cum este cazul.
 
Apa de racire se incalzeste usor prin contactul cu matritele, care sunt infierbantate datorita cerii topite din interiorul lor. Dupa intoarcerea ei in rezervor, aceasta apa este filtrata si  indreptata spre schimbatorul de caldura. 
 
Acesta are rolul de a aduce din nou la temperatura joasa apa care a fost evacuata din camera de turnare in rezervorul. Incalzirea apei in rezervor si mentinerea ei in stare fierbinte se fac cu o rezistenta electrica.
 
Datorita faptului ca ciclul de lucru al sistemului de alimentare cu apa calda si rece are un caracter inchis (cu recuperarea apei), risipa de apa este redusa la minimum. 
 
Totodata, datorita faptului ca actionarea robinetelor de alimentare si evacuare este determinata de temperaturile prestabilite pentru apa, ciclul de lucru se efectueaza cu economie de energie.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere cu lumanarilumanarieconomisirea energiei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]