Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lumanari sculptate. Afaceri cu lumanari de sezon

de Idei de afaceri 14 Dec. 2023 531
Lumanari sculptate. Afaceri cu lumanari de sezon
3.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Asemenea lumanari sunt spectaculoase si relativ simplu de realizat – va trebuie doar o matrita, ceara, coloranti, o lama ascutita si ceva indemanare. procesul de productie este 100% manual, dureaza in jur de o ora, iar pretul de vanzare al produsului, ca in cazul oricarui produs artizanal, este substantial: in jur de 25 $ bucata (in SUA), in conditiile in care materialele nu costa mai mult de 3-4 $.

Asadar, la o productie de numai cinci bucati pe zi, castigul ajunge la 100 $.
 
Lumanarile rasucite sunt foarte potrivite pe post de cadou, de aceea se vand foarte bine tot timpul anului si, in special, in perioada Sarbatorilor (1-8 martie, paste, Craciun). Ca spatiu de lucru este suficienta o bucatarie, iar investitia initiala se refera la costul materiilor prime pentru primele 25-30 de lumanari (cateva milioane de lei).
 
Cel mai important este sa dispuneti de o matrita potrivita, aceasta insemnand un fel de pahar mare, metalic, in forma de trunchi de piramida rasturnat, cu sectiunea in forma de stea cu cinci sau mai multe colturi.
 
Foarte pe scurt, iata etapele principale pe care le aveti de parcurs:
 
- Pozitionati in centrul matritei o eprubeta cu gura in jos si turnati in jurul ei ceara topita, pana cand se umple matrita. Viitoarea lumanare va capata astfel un canal central in al carui capat superior se va monta in final o mica lumanare aromata – acele cutiute rotunde prevazute cu fitil si umplute cu ulei eteric (doar acest ulei eteric va arde si el se va inlocui periodic, deci lumanarea rasucita va ramane intacta).
 
- Lasati ceara sa se solidifice suficient, apoi incepeti sa o extrageti din matrita, scuturand usor matrita deasupra unui prosop.
 
- Scufundati aceasta lumanare primara intr-o baie de ceara topita de alta culoare (de obicei contrastanta cu cea initiala) si lasati-o sa se usuce. Obtineti astfel o lumanare „imbracata” cu un strat suplimentar de ceara.
 
- Taiati baza lumanarii pentru a elimina eventualele imperfectiuni. Scopul este ca baza sa fie plana si lumanarea sa poata sta dreapta.
 
- Urmeaza formarea benzilor rasucite. Pentru aceasta, incepeti sa taiati vertical muchiile lumanarii, la o inaltime de cca 5 cm de la baza. Taierea se face de sus in jos, pana aproape de baza, rezultand astfel un fel de ramuri desprinse din trunchiul lumanarii. Ceara ramurilor este inca moale si ca urmare le puteti modela usor, fie rasucindu-le, fie rulandu-le sub forma unui melcisor.
 
- Repetati operatia de mai sus la inaltimi de 10, 15, 20 cm de la baza, lumanarea capatand treptat aspectul din imagine. De remarcat ca ea poate avea mai multe straturi, fiecare de alta culoare, fapt care creeaza un aspect final mai complex si mai atractiv.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere cu lumanarilumanarilumanari sculptate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]