Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Magazin online. Modalitati de plata si livrare

de Idei de afaceri 12 Apr. 2024 454
Magazin online. Modalitati de plata si livrare
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O problema cu care se confrunta eCommerce-ul din Romania a fost procentul scazut de plati electronice, cea mai mare parte a tranzactiilor fiind realizate cu plata la curier.

Afla secretele comertului online din ghidul "Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online" de AICI ...click pentru detalii si comenzi<<
 
Conform unui studiu, in urma cu cativa ani 94% din magazinele online puneau la dispozitie aceasta optiune utilizatorilor, fiind urmata de cea prin transfer bancar utilizata in proportie de 74% de catre e-shop-urile din Romania. 
 
Doar 52% ofereau optiunea de plata prin card online, iar in 48% din magazine poti plati in magazinul traditional sau al partenerilor. Ar mai fi de mentionat si platile prin operatori online (precum PayU, PayPal) prezente si ele in 24% din magazinele virtuale care au participat la sondaj. 
 
Evident, in functie de tipul de produse comercializate si de nisa vizata, alegerea comerciantului trebuie adaptata. Spre exemplu, pentru produsele electronice, livrate online prin internet (softuri, jocuri, e-book-uri) platile electronice ar trebui sa fie predominante, neputand exista o plata la curier neaparat. 
 
Pentru produse/servicii mai ieftine, o alta varianta poate fi si plata prin SMS pentru care iti recomand MobilPay, acestia oferind solutii dedicate.
 
Tipul de livrare cel mai des intalnit este prin curier, urmat fiind de: ridicare personala de la magazinul offline traditional, retea proprie de distributie, posta traditionala sau livrarea prin internet pentru marfurile mentionate si mai sus.

Afla secretele comertului online din ghidul "Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online" de AICI ...click pentru detalii si comenzi<<
 
Cei mai utilizati curieri rapizi sunt Fan Courier, Urgent Cargus, GLS, NemoExpress, TNT, Bookurier si DHL. In 56% din magazinele online care ofera livrarea prin curier rapid vom regasi si FanCourier, aceasta fiind cea mai utilizata firma de livrare. 
 
Totusi, asigura-te ca inainte de a incheia un contract de livrari, ai contactat minimum 2-3 companii din lista de mai sus si ai primit cea mai buna oferta pentru volumul tau de livrari.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: magazin onlinelivrarimodalitati de plata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]