Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mituri despre antreprenoriat pe care trebuie sa le stii

de Florin Amariei 14 Dec. 2018 3830
3 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa fii antreprenor poate fi extraordinar, insa drumul spre succes este, de cele mai multe ori, lung. Iata ce mituri va trebui sa ai in vedere despre antreprenoriat.

Sunt multe lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere despre lumea afacerilor, insa ar trebui sa acorzi o atentie sporita si miturilor despre care vorbesc majoritatea oamenilor. Din fericire, cel mai des acestia vorbesc in necunostinta de cauza. 
 
Mitul despre antreprenoriat nr. 1 - Te imbogatesti doar daca faci afaceri.
Este o minciuna sfruntata. Este adevarat ca majoritatea celor mai bogati oameni din lume au fost sau sunt in continuare antreprenori.
 
INSA, majoritatea companiilor care au cifre de afaceri mari creeaza din angajatii lor milionari. Sunt multi reprezentanti ai companiilor IT si FinTech care primesc anual salarii care depasesc suma de un milion de euro.
 
Asadar, nu te concentra doar pe a fi cat mai bogat. Urmareste sa fii cea mai buna varianta a ta pentru a reusi.
 
 
Mitul despre antreprenoriat nr. 2 - Urmareste-ti pasiunea sau o cauza, nu banii.
Acesta e un alt mit nascut din nevoia de a simplifica lucrurile doar de dragul unei discutii. Unii descopera un lucru pe care il iubesc, il fac pana la un anumit moment, se bucura de un trai lunar linistit din punct de vedere financiar si aia e. Sunt multumiti. Altii fac un lucru la care sunt foarte buni, castiga suficienti bani si se pot concentra pe pasiunile lor. Totusi, exista si o alta categorie de oameni care isi urmeaza propria pasiune si pentru ca nu exista o piata care sa sustina produsul/serviciul pe care il ofera, pierd bani, dau faliment si incep sa lucreze la un loc de munca unde merg fara niciun chef in fiecare zi doar pentru a avea suficienti bani. 
 
 
Mitul despre antreprenoriat nr. 3 - Sa fii antreprenor te face mai fericit.
In timp ce munca pe care o faci are potentialul de a te face fericit pentru ca ai invatat un lucru nou sau ai reusit sa faci ceva neasteptat de bun, o companie nu va avea acelasi efect. Fericirea este supusa subiectivitatii, asadar nu ii crede pe cei care zic: "Da, e fain sa fii patron. Sunt sigur ca seful meu este extrem de fericit!". Adesea, probleme din spatele unei afaceri sunt atat de mari, incat nu ti le doresti. 
 
 
Mitul despre antreprenoriat nr. 4 - Oamenii de afaceri au mai mult timp liber si mult mai putin stres.
Exclus. Ca antreprenor, timpul tau va fi tot timpul organizat. Vei avea timp liber, doar daca stii sa te administrezi. Altfel vei munci 24/7, daca, bineinteles, iti doresti sa ai succes cu afacerea ta. 
 
 
Mitul despre antreprenoriat nr. 5 - Corporatistii sunt rai.
Afacerile sunt realizate de oameni, cu oameni si pentru oameni. Daca vezi ca o companie are o problema in modul in care isi comercializeaza produsul/serviciul, atunci e clar o problema de leardship. Compania intreaga nu are nicio vina pentru ca cei care au deciziile in mana sunt rupti de realitate. 
 
Indiferent de ce alegi sa faci, nu uita ca tu esti important! Pastreaza un echilibru in viata ta si ignora rautatile celor din jur. 
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: mitantreprenorafaceriromaniamituri antreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Tehnici de vanzare verificate si aplicabile pe piata din Romania

de Idei de afaceri
21 Feb 2023
Pentru a putea vinde absolut orice trebuie sa fii in primul si in primul rand pozitiv. Trebuie sa ai incredere in tine, in capacitatile tale de...

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Care sunt elementele care pot genera neconformitati majore?

de Idei de afaceri
03 Ian 2024
In acest stadiu, antreprenorul trebuie sa fie atent la toate detaliile, fiecare document fiind important in demersul activitatii. In acest sens,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]