Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Netflix se extinde pe piata jocurilor video

de Bianca Tila 08 Aug. 2022 860
Netflix se extinde pe piata jocurilor video
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pana la sfarsitul acestui an, Netflix are de gand sa isi acceleze extinderea pe piata de jocuri video. Planurile companiei se bazeaza pe dublarea catalogului de oferte, insa putini din abonatii gigantului de streaming aleg sa se joace, informeaza news.ro.

Lansarea jocurilor a venit ca modalitate de a mentine utilizatorii implicati intre lansarile de filme, din noiembrie anul precedent. Aceste jocuri sunt accesibile numai pentru abonati, fiind descarcate ca aplicatii separate.
 
De asemenea, jocurile au fost descarcate in total de 23,3 milioane de ori. Conform Apptopia, o companie de analiza a aplicatiilor, jocurile au o medie de 1,7 milioane de utilizatori zilnic. Astfel, se inregistreaza cu 1% mai putin din cei 221 de milioane de abonati Netflix.
 
In ultimele luni, importanta jocurilor video pentru strategia generala a companiei a crescut. Netflix a adus un aport mai mare din cauza concurentei intense cu care se confrunta pentru atentia utilizatorilor.
 
Netflix a pierdut aproximativ un milion de abonati, in trimestrul al doilea. In acest an, compania s-a confruntat cu multe piedici, pierzand in primul trimestru 200.000 de abonati - primul declin al numarului de abonati in mai mult de un deceniu.
 
Printre cei mai mari rivali, Netflix i-a numit pe Epic Games si TikTok, conform unei scrisori adresate actionarilor, anul trecut.
 
In urmarirea strategiei sale, compania isi foloseste capacitatea de a stimula implicarea dincolo de momentul in care "un show apare pentru prima data pe platforma", a mentionat analistul Prosek Partners, Tom Forte.
 
Compania a avut "multe luni si, sincer, ani" in a invata cum jocurile video pot mentine clientii pe platforma Netflix, a spus directorul operatiunilor Netflix, Greg Peters. 
 
"Vom fi experimentali si vom incerca o gramada de lucruri. Dar as spune ca ochii pe care ii avem asupra premiului pe termen lung se concentreaza intr-adevar mai mult pe capacitatea noastra de a crea proprietati care sunt conectate cu universurile, personajele, povestile pe care le construim", a declarat Peters in timpul conferintei telefonice a companiei privind veniturile din trimestrul patru.
 
In prezent, catalogul companiei acopera o varietate de genuri si emisiuni Netflix. De asemenea, compania a creat 24 de aplicatii de jocuri, cum ar fi "Stranger Things: 1984". Alte jocuri sunt modelate dupa carti populare, precum "Mahjong Solitaire" si "Exploding Kittens".
 
Compania planuieste sa-si creasca catalogul pana la 50 de jocuri pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, Netflix vrea sa includa si "Queen's Gambit Chess", bazat pe serialul de succes Netflix, conform reprezentantului companiei.
 
Netflix a calculat cu grija miscarea de a include jocurile video in strategia esentiala a companiei.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: netflixjocuri videogreg peters

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]