Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oamenii de afaceri nu vorbesc niciodata despre aceste 5 lucruri

de Florin Amariei 10 Dec. 2019 4824
3.56 din 18 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cei mai bogati oameni din lume nu au nevoie sa lucreze si totusi continua sa faca asta. De ce? Pentru ca a construi si a dezvolta adevarate imperii in afaceri reprezinta, deja, componente centrale ale identitatii lor.

Pentru a adopta gandirea unui om de afaceri de de succes, poate fi util sa vedem nu numai ceea ce apreciaza, ci si ceea ce evita ei. Iata cinci lucruri despre care nu vorbesc niciodata.
 
”Voi rezolva asta mai tarziu”
Amanarea este pentru cei lipsiti de vointa. Oamenii de succes stiu sa imparta eficient timpul, astfel ca amanarea rezolvarii sarcinilor nu face parte din obiceiurile lor.
 
In schimb, au o anumita tehnica de prioritizare – daca o sarcina este importanta, o vor rezolva prima. Daca nu, vor ruga un subaltern sa se ocupe de ea sau o vor ignora pur si simplu.
 
 ”As vrea sa renunt”
Renuntarea nu este agreata de cei mai de succes oameni de afaceri ai lumii. De cele mai multe ori, ei nu se sperie de esec si nu renunta pana nu-si vad obiectivele indeplinite.
 
”Nu este vina mea”
Una dintre cele mai importante calitati ale oamenilor de succes este ca-si asuma responsabilitatea. Trecerea vinei in sarcina altcuiva da dovada de un ”profesionalism” mediocru. Prin asumarea esecului, liderii ii inspira pe cei din jurul lor.
 
Prin urmare, revendicarea responsabilitatii cand lucrurile nu merg bine, chiar daca ai fost implicat doar partial in rezolvarea lor, este un semn ca ai o mentalitate de lider.
 
”Sunt multumit”
Oamenii de succes tind sa stabileasca standarde inalte pentru ei insisi. De cele mai multe ori, se concentreaza pe lucruri cu adevarat  importante si rareori renunta. Cu toate acestea, nu de multe ori simt un sentiment de satisfactie deplina, intrucat sunt in permanenta in cautarea urmatoarei oportunitati de afaceri.
 
”Am destul timp la dispozitie”
Cei care au reusit in afaceri simt intotdeauna urgenta in ceea ce priveste succesul profesional. Nerabdarea lor ii obliga sa ia masuri decisive care ii ajuta sa profite de de orice moment. Din nou, aceasta gandire duce la amanarea sentimentului de satisfactie, deoarece exista intotdeauna ceva de imbunatatit si prea putin timp pentru a face asta.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: oameni de afacerice nu spun afaceristiice ascund antreprenorii5 lucruri de stiut

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.56 din 5 - 18 voturi.

Articole conexe

Despre succes, asa cum il vad cei mai renumiti oameni de afaceri

de Idei de afaceri
09 Iun 2016
Iti oferim 5 citate motivationale despre succes, asa cum il vad unii dintre cei mai renumiti oameni de afaceri din lume, si nu numai. 1. Ori de cate...

7 sfaturi de la cei mai de succes oameni de afaceri

de Idei de afaceri
30 Mai 2016
Experienta lor este de folos oricui are o afacere, asa ca ghideaza-te si, NU UITA, sa le recitesti din cand in cand. 1.  Nu exista un lift care...

21 de sfaturi de la mari oameni de afaceri

de Idei de afaceri
09 Oct 2014
1. O idee, oricat de valoroasa, nu face doi bani daca nu o pui in practica. Thomas Alva Edison, inventator   2. “Daca poti conduce bine o...

10 lectii valoroase pentru oameni de afaceri de succes!

de Ilinca Dobrescu
15 Iul 2014
Avem idei de afaceri superbe, de-a dreptul geniale. De foarte multe ori, ideile raman idei si nu ajung sa se concretizeze in afaceri de succes. De...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]