Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Optimizarea site-ului. Indexarea de catre motoarele de cautare

de Idei de afaceri 27 Nov. 2023 764
Optimizarea site-ului. Indexarea de catre motoarele de cautare
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prin optimizare SEO (Search Engine Optimization) se realizeaza dezvoltarea si concentrarea cuvintelor cheie specifice activitatii site-ului (ex: lemn, jocuri, confectii) astfel incat acesta sa ajunga in pozitii de top in rezultatele cautarilor si implicit sa aduca mai multi vizitatori.

Pentru atingerea acestui obiectiv se incepe prin analizarea concurentei si a numarului de cautari pentru cuvantul cheie sau expresia respectiva, folosind uneltele puse la dispozitie de www.trafic.ro.
 
Stabileste apoi cuvintele cheie pentru care site-ul trebuie sa fie optimizat, utilizand unelte SEO si programe specializate. Daca site-ul este deja creat dar nu aduce rezultatele scontate se lucreaza si la optimizarea structurii, a functionalitatii si a modului de navigare. 
 
Un sistem simplu si prietenos de navigare incurajeaza clientii sa ramana pe site si sa comande ceea ce-si doresc.
 
Fiecare pagina web are o parte vizibila, care este afisata de browser si pe care o vedem noi cand o vizitam. De asemenea, orice pagina web are si o parte "invizibila" pentru explorator, care este in fapt vizibila doar daca se deschide pagina respectiva cu un editor HTML sau cu un editor de text (de ex. Notepad). 
 
Aceasta parte "invizibila" contine codul HTML al paginii si unele marcaje ("tags") folosite in scopul unei indexari adecvate a paginii respective de catre motoarele de cautare.
 
Pentru ca un motor de cautare (search engine) sa gaseasca oferta plasata de tine pe Internet, trebuie ca programatorul sa prevada in pagina de garda a site-ului un „meta-tag” (un cod special aflat in sursa paginilor web pentru a ajuta motoarele de cautare in clasificarea site-ului in baza lor de date). 
 
Aceasta parte a documentului este „vizibila” doar pentru sistemele de cautare, clientul neputand avea acces la informatiile din meta-tag.
 
Foarte importante sunt optimizarile meta-tagurilor description si title, sau crearea lor daca nu exista. Este recomandat sa folosim intre 5 si 20 de cuvinte-cheie sau sintagme pentru fiecare pagina. Verifica daca site-ul este inscris si indexat corect in motoarele de cautare!
 
Legat de optimizarea continutului, se vor face modificari in textul paginilor, aranjarea informatiilor, realizarea de link-uri interne astfel incat sa contina cuvinte cheie relevante.
 
Asigura-te ca natura continutului este atat pe placul vizitatorilor cat si a motoarelor de cautare. De mentionat faptul ca google.com nu indexeaza dupa metataguri ci in functie de numarul de link-uri catre acel site.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: seooptimizare sitecuvinte cheie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]