Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Organizarea unui workshop. Sfaturi si trucuri

de Idei de afaceri 20 Iun. 2024 910
Organizarea unui workshop. Sfaturi si trucuri
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Doresti sa organizezi un workshop pentru a construi de la zero capacitatea grupului organizational local si a altor „activisti”? Organizarea unui workshop nu este munca usoara, necesita multe resurse si training. Totusi, daca doresti sa construiesti o echipa, un asemenea atelier poate fi benefic. Cum organizezi un workshop pentru un client al comunitatii tale?

Designul unui workshop – un pas foarte important. Aduna acea echipa dornica sa organizeze un workshop, determin-o sa munceasca folosindu-se atat de inteligenta, cat si de pasiune.
 
Alege o locatie – principalul factor in selectarea locatiei este pretul. Daca dispui de o flexibilitate in acest sens, ai la indemana unele solutii:
 
- Daca stii vreun loc accesibil, departe de oras, intr-un cadru natural, acesta poate oferi sansa la concentrare, reflexie si inspiratia celor din grup
 
- Daca organizezi un workshop multi-day, iti recomandam sa incerci sa aduni oamenii la un loc, sa doarma in acelasi hotel peste noapte, deoarece trebuie sa creezi un spirit de echipa; de exemplu, ei se pot aduna inainte de culcare la un joc de carti, la un concert hippie de chitara etc.
 
- Cele mai multe workshopuri beneficiaza de pe urma slide-urilor si a prezentarilor Powerpoint sau a videoclipurilor rulate, astfel incat ai nevoie de un proiector, un sistem audio, microfon si alte echipamente audio si video
 
Alege intervalul workshopului – un workshop poate avea succes doar daca ii proiectezi o traiectorie exacta in timp. Prin stabilirea duratei unui workshop la 2-4 luni, inainte de un eveniment major, poti furniza o oportunitate puternica pentru colaborare dupa workshop, care va ajuta la cimentarea legaturilor formate intre participanti. Trebuie sa alegi date care sa se potriveasca intru totul cu programul participantilor, asigura-te ca oamenii vor putea ajunge la workshop.
 
Recruteaza participanti extraordinari
 
Echipa de organizatori – o echipa eficienta de organizatori inseamna mult pentru organizarea unui workshop de succes.
 
Logistica – in acest sens, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte:
 
- Mancare: furnizarea mancarii la locul desfasurarii workshopului este importanta pentru participanti, care se vor concentra mai usor. Orele de masa sunt foarte importante, timpul informal poate fi folosit in acest sens. Furnizarea de ceai si cafea ii va tine pe oameni treji. Ai grija la persoanele cu alergii!
 
- Transport: asigura-te ca stii exact cand sosesc oamenii si comunica-le tot suportul oferit si unde vor merge, la sosire.
 
- Facilitati, utilitati: informeaza-i pe participanti in legatura cu lodgingul, utilitatile de la locul de cazare, ei vor sa stie daca vor avea bucatarie si dusuri.
 
Agenda de organizator – odata ce ai adunat la un loc logistica si participantii, trebuie sa pui la cale agenda de organizare.
 
Editarea materialelor – pregateste-te alaturi de ceilalti organizatori, descarca materialele necesare workshopului. Editeaza-le in privinta lungimii, a potrivirii culturale si include mai multe exemple relevante privind activitatile de grup. Recomandam imprimarea unor ghiduri pentru participanti.
 
Demararea workshopului – respira adanc, simte-te bine si investeste timp in cunoasterea oamenilor; conduci un fenomen. Cateva sfaturi:
 
- Pastreaza-ti energia – asigura-te ca ai suficiente activitati pentru oamenii prezenti la programul de workshop
 
- Documenteaza-te – asigura-te ca ai imortalizat atat foto, cat si video, momentele de aur ale workshopului; trimite-le tuturor celor interesati
 
Feedback – dupa workshop trebuie sa extragi atitudinea si energia pozitiva din experienta workshopului respectiv, sa continui sa implici pe toata lumea in proiecte, sa transformi workshopul clientului intr-un serial.

Dupa workshop, oricat ai fi de obosit, nu e cazul sa dispari in umbra. Asuma-ti meritul. Odihneste-te apoi cat poti, cauta noi oportunitati, in timp ce iti incarci bateriile. Continua sa fii un bun organizator, sustine-i pe clientii tai, vino mereu cu ceva origin
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: workshoporganizarea unui workshop

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]