Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Personalul, sarea si piperul unei firme de catering

de Idei de afaceri 17 Nov. 2023 564
Personalul, sarea si piperul unei firme de catering
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Personalul unei firme de catering este de nepretuit, reprezentand ingredientul de baza al afacerii tale. Angajatii sunt mai multi, de la managerul firmei la bucatarul-sef, care se ocupa de decoratiunile si prezentarea elementelor suplimentare (in caz ca exista si un asemenea angajament).

Unul din elementele de baza ale unei firme de catering tine de angajarile corecte. Trebuie sa gasesti potentialii candidati, poti posta o reclama in ziar, pe internet etc. Nu-ti angaja prietenii si rudele, deoarece risti sa ai probleme pe parcursul activitatii firmei tale de catering. 
 
Astfel, aceste persoane pot genera tensiuni in randul personalului si un mediu de munca nu tocmai propice. Cauta angajati cu experienta in domeniul fast food si catering. Vezi in ce masura au fost consecventi fata de joburile lor din trecut. Este greu sa instruiesti pe cineva pe banii firmei si apoi sa plece peste o saptamana. Procesul de recrutare ar dura astfel la nesfarsit.
 
Odata ce ai stabilit potentialii candidati, stabileste si interviurile de angajare. Acorda-le cea mai mare atentie. Citeste CV-ul fiecarui candidat invitat la interviu si vezi cum se prezinta, ce tinuta are, ce personalitate manifesta si daca poate face parte dintr-o echipa.

Angajarea oamenilor care se potrivesc intru totul cu spiritul companiei este cruciala. Daca ei nu cunosc bine limba engleza (sau romana!), vei avea probleme cu clientii.
 
"Nu angaja pe nimeni la locul faptei". Ofera-ti sansa de a te gandi de doua ori la un candidat. 
 
Ultimul om pe care l-ai intervievat ar putea fi perfect. Vezi ce recomandari are si daca este un om de incredere. Multi candidati iti vor spune ceea ce vrei sa auzi, in loc sa fie sinceri cu tine.

Este un job dur, sa angajezi staff pentru o firma de catering si alegerea celui mai bun candidat este un pas greu. Pune interviurile la cale intr-o perioada libera pentru tine, astfel incat sa nu ai atentia distrasa de alte chestiuni.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cateringfirma de cateringpersonalpersonal catering

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Invata cum sa atingi succesul in plan personal si profesional!

de Florin Amariei
06 Nov 2018
Succesul este dorit cu ardoare de multi antreprenori, dar nu multi il ating. Iata cum il poti TU obtine! Succesul are mai multe definitii: bani,...

Cele mai noi 6 cursuri si ateliere pentru abilitatile tale profesionale si personale

de Stanciu Ioana
03 Feb 2016
Ceri ce sunt in cautarea unor cursuri pontru dezvoltarea competentelor profesionale, pentru dezvoltare personala sau pentru petrecerea timpului...

Cum sa evaluezi cele mai importante abilitati interpersonale si nivelul de motivatie pe parcursul unui interviu?

de Magdalena Popa
04 Mar 2015
Unul dintre modurile in care poti determina daca un candidat are un istoric de atitudini pozitive la locul de munca este sa pui intrebari specifice...

3 legi de aur pentru echilibru intre afaceri de succes si viata personala stralucita!

de Victor Oancea
02 Mai 2014
Este destul de greu sa acceptam ca in weekend nu vom deschide laptop-urile, ne vom inchide telefoanele mobile de serviciu si nu vom intra macar 2 ore...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]