Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata tinta in afacerile agricole

de Idei de afaceri 02 Nov. 2022 427
Piata tinta in afacerile agricole
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un aspect important pentru o afacere agricola este identificarea potentialilor clienti – piata-tinta. In Romania, cererea nu este inca destul de mare la anumite categorii de legume sau fructe.

Cartofii mov sunt scumpi pentru veniturile oamenilor obisnuiti si nu sunt cunoscute toate beneficiile acestor cartofi mov. Aceasta poate sa constituie un avnataj, avand in vedere intrarea pe o piata care permite acest lucru si nu este suprasaturata. De asemenea, poate fi gasita o piata de desfacere stabila in Occident.
 
Luand in considerare multiplele beneficii ale cartofilor mov, segmentele-tinta carora se adreseaza sunt urmatoarele:
 

Restaurantele de lux

 
Restaurantele de lux din Romania sau din afara tarii pot fi considerate drept piata-tinta pentru vanzarea productiei de cartofi mov. Cartofii mov au devenit din ce in ce mai populari datorita proprietatilor pe care de detin, gustului si culorii lor deosebite de cartofii traditionali. Cartoful mov poate fi intalnit intro varietate de meniuri, de la cartofi prajiti, croquete si alte numeroase preparate culinare.
 
Preferat de bucatarii din restaurantele de lux, dar si recunoscut pentru beneficiile sale nutritive, cartoful mov a inceput sa fie tot mai cultivat de catre fermierii romani.
 

Persoanele care adopta un stil de viata sanatos

 
Persoanele orientate spre un stil de viata sanatos, pentru o viata de calitate in prezent si in viitor, constituie un alt segment-tinta important care poate fi abordat. Desi a vedea in farfurie piure sau chipsuri de culoare albastru-violet nu pare a fi o imagine prea placuta, cartofii mov fac senzatie in toata lumea. Acest lucru se datoreaza atat curiozitatii cumparatorilor, cat si a sfaturilor expertilor nutritionisti, care lauda aceasta leguma neobisnuita.
 
Cand vine vorba de proprietatile nutritive si gust, diferentele devin si mai evidente: cartoful mov este un excelent antioxidant si anticancerigen natural, iar gustul sau intens il face mult mai delicios decat cartoful obisnuit.
 
Din informatiile oferite de cultivatorii romani de cartofi mov reiese ca cea mai mare parte din recolta este comercializata in zona de vest a tarii, unde acestia considera ca oamenii sunt mai inclinati spre un stil de viata sanatos.
 

Persoanele care sufera de anumite afectiuni

 
Specialistii in domeniu spun despre cartofii mov ca au capacitatea de a preveni cancerul. Mai mult decat atat, bolnavii hipertensivi ii pot consuma pentru reglarea tensiunii arteriale. Culoarea mov vine de la antocianina, care este un puternic antioxidant ce impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. Aceasta substanta se regaseste si in fructele de padure, mure, afine.
 

Persoanele care tin cura de slabire

 
Sunt ideali in curele de slabire intrucat nu ingrasa deloc. Datorita antioxidantilor puternici, cartofii mov-albastri ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la reducerea greutatii corporale.
 
Femeile insarcinate; bebelusii in diversificarea alimentatiei. In dieta bebelusilor se utilizeaza in mod obisnuit cartoful alb sau rosu, precum si cartoful dulce. Poate fi utilizat insa si cartoful de culoare violet intens, care se gaseste si se utilizeaza mai rar in bucataria noastra.
 
Cartoful mov poate fi introdus in alimentatie chiar de la 6 luni, de la inceputul diversificarii, intocmai ca fratele sau, cartoful obisnuit. Desi cartoful violet nu face parte din categoria alimentelor cu risc de a produce alergii, este indicat sa se ceara sfatul medicului pediatru.
 

Noii cultivatori de cartofi mov

 
Intrucat adaptarea la clima locala este destul de dificila, se recomanda ca tuberculii de samanta, pentru inceperea plantatiei de cartofi mov, sa fie cumparati de la alti fermieri. Spre exemplu, primul fermier care a reusit sa cultive acest soi de cartofi in Romania – Gabi Sandu – comercializeaza tuberculii la pretul de 30 de lei. Investitia este destul de mare, intrucat se planteaza pana la 3.000 de kilograme de cartofi/hectar, insa banii se recupereaza in aproximativ 12 luni.
 
Cererea pentru cartofii mov a crescut in ultimii ani, dupa ce studiile au aratat ca este cea mai sanatoasa leguma.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cartof movafaceri agricolepiata tinta cartof mov

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]