Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planificarea resurselor umane. Instruirea profesionala

de Idei de afaceri 10 Mar. 2023 62
Planificarea resurselor umane. Instruirea profesionala
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Instruirea profesionala este procesul de schimbare sistematica a comportamentului si atitudinii angajatilor cu scopul de a creste eficienta lor in cadrul organizatiei. Instruirea are loc de-a lungul intregii cariere si este impartita in trei categorii: pregatirea profesionala, perfectionarea profesionala si dezvoltarea profesionala.

Evident, fiecare dintre aceste categorii implica niste costuri suplimentare, insa riscul neinstruirii adecvate este ineficienta la locul de munca, produse si servicii de slaba calitate, rebuturi si retururi mai numeroase, insatisfactia clientilor si pierderea acestora, adica pierderi financiare si de imagine mai importante decat investitia in instruirea personalului. 

O primavara frumoasa incepe cu reduceri generoase. Profita de preturile mici si de transportul gratuit in luna martie...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Sa nu mai punem la socoteala faptul ca angajatii slab instruiti vor fi mereu frustrati, necunoscand cu exactitate ce rol au in cadrul firmei, iar simpla insatisfactie a locului de munca genereaza slabe performante.
 
Daca ai mai aplicat programe de instruire si rezultatele nu au fost satisfacatoare, acestea vor trebui analizate, identificate cauzele ineficientei, si corectate. In niciun caz nu renunta la ele.
 

Pregatirea profesionala

 
Pregatirea profesionala urmareste dezvoltarea unor capacitati noi profesionale. Aceasta se poate desfasura la locul de munca, dar exista ca variante si delegarea sarcinilor, inlocuirea temporara a sefului ierarhic, rotatia pe posturi, participarea la instructaje si programe de pregatire profesionala, participarea la sedinte si conferinte, cursuri diverse. 
 
Alege care dintre aceste metode consideri ca se aplica mai bine posturilor din cadrul firmei, in functie de stadiul de dezvoltare a acesteia.
 

Perfectionarea profesionala

 
Perfectionarea profesionala este procesul de instruire care vizeaza imbunatatirea capacitatii profesionale existente. Aceasta include calificarea si policalificarea. Aceasta inseamna ca angajatii tai vor fi capabili sa realizeze sarcini mai diverse. 
 
Motivul poate fi achizitionarea unor noi utilaje ce necesita cunostinte superioare pentru utilizare (spre exemplu echipamentele cu functionare manuala sau automata pot fi inlocuite cu unele computerizate) sau eliminarea unor etape ale procesului de productie datorita achizitionarii unor echipamente automatizate, fapt ce genereaza restructurari ale personalului (prin scaderea numarului acestuia) si/sau reorientari ale sarcinilor de serviciu (angajatul avand timpul necesar pentru indeplinirea altor atributii).

O primavara frumoasa incepe cu reduceri generoase. Profita de preturile mici si de transportul gratuit in luna martie...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Dezvoltarea profesionala

 
Procesul de instruire care are ca obiectiv insusirea cunostintelor utile, atat in raport cu pozitia actuala, cat si cu cea viitoare in cadrul firmei reprezinta dezvoltarea profesionala a angajatului. 
Este recomandat sa utilizezi programe de dezvoltare mai ales pentru personalul care a avansat.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: planificarea resurselor umaneresurse umanepregatirea profesionalainstruirea profesionalaperfectionarea profesionaladezvoltarea profesionala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]