Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procesul de acomodare. Cum integrezi angajatul in companie?

de Idei de afaceri 16 Sep. 2022 499
Procesul de acomodare. Cum integrezi angajatul in companie?
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Integrarea angajatului asigura asimilarea unei persoane in mediul profesional si adaptarea ei la cerintele grupului din care face parte. Integrarea profesionala ia sfarsit atunci cand angajatul este capabil sa-si indeplineasca in mod corect sarcinile postului pe care il ocupa.

Afla mai multe detalii despre redactarea unui plan de afacere cu ajutorul lucrarii pe CD "Propriul meu plan de afacere!"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Etapele procesului de integrare profesionala incep cu acomodarea noilor angajati la locul de munca, urmarirea integrarii lor, si ajung la tinerea dosarelor si a rapoartelor adecvate. 

Poate vei considera ca acest din urma aspect este neimportant. Poate! Insa este bine sa arhivezi informatiile privitoare la angajatii tai, pentru a putea urmari modul in care evolueaza de-a lungul carierei.
 
Ca metode de integrare, din multitudinea acestora, iti sugeram integrarea directa pe post, indrumarea directa (de catre un alt angajat sau un supervizor), lucrul sub tutela altui angajat sau descoperirea firmei prin prezentarea detaliata a acesteia.
 
Unele firme recurg chiar la construirea „Manualului angajatului“, ca parte a Regulamentului de organizare si functionare. Acest manual cuprinde toate politicile si procedurile pe care trebuie sa le cunoasca si sa le aplice orice angajat. 
 
Este ceva de muncit la acest manual si este nevoie sa ai experienta in functionarea firmei, insa un asemenea manual poate grabi foarte mult procesul de integrare. Marea parte a angajatilor din Romania nu isi indeplinesc eficient sarcinile de serviciu tocmai din cauza faptului ca nu cunosc in detaliu ce au de facut si responsabilitatile nu sunt clare.
 
Exista si alte metode de integrare profesionala, cum ar fi scrisoarea de bun venit, conferintele de indrumare, instructaje, filme de indrumare. In functie de stadiul de dezvoltare a firmei le puteti folosi si pe acestea cu succes.

Afla mai multe detalii despre redactarea unui plan de afacere cu ajutorul lucrarii pe CD "Propriul meu plan de afacere!"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Cu cat firma ta se va dezvolta, vei avea nevoie de persoane tot mai bine pregatite, care sa stie exact ce au de facut. In acel moment va trebui sa te ocupi de integrarea nou-venitilor, de construirea si functionarea echipelor de lucru, de redactarea unor regulamente si manuale standardizate pe care acestia sa le respecte in desfasurarea muncii.
 
In privinta integrarii personalului, cauta pe cat posibil sa dai dovada de mult tact si intelegere, insa si de fermitate, deoarece multi angajati nu reusesc sa se integreze pe post nici dupa mai multi ani de activitate in cadrul firmei. Mai rau, daca procesul de integrare nu este corect realizat, acestia pot prelua de la vechii angajati obiceiurile proaste ale acestora.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: integrarea personaluluiacomodarejob

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]