Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri 05 Apr. 2024 404
Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la inceput. Astfel, in functie de segmentul ales, se poate incepe cautarea numelui ideal.

Afla mai multe detalii despre vanzarile pe Amazon cu ajutorul ghidului practic "Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon!"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Daca se are in vedere comercializarea produselor din mai multe segmente sau nu esti inca hotarat exact in ce directie va decurge afacerea, numele ar fi bine sa fie ales la modul general, fara sa contina detalii care sa te conduca cu gandul la un alt domeniu.
 
De exemplu, daca brandul tau are numele Golden Sports, nu se pot vinde produse din categoria bucatariei, pentru ca nu au nicio legatura. Dar daca brandul poarta denumirea de GoldenOne, nu presupune un anumit domeniu si astfel poti vinde orice pe acest segment. 
 
In procesul de selectie al numelui, cea mai profitabila modalitate de alegere este realizarea unui brainstorming unde partenerii colecteaza idei, le discuta si incep sa elimine din ele. 
 
Pentru a fi mai usor, se porneste cu cateva nume care sugereaza valoriile care se doresc transmise, sau cuvinte care ar putea sa apara in nume. Se pot utiliza generatoare disponibile pe google, insa acestea sunt doar unelte care sa ajute, si rareori iti ofera ca rezultat numele final.
 
Cu o lista de cel putin 20 de nume se pot incepe verificarile de disponibilitate, atat pe TESS, cat  si numele de domeniu cu extensia „.com“. Se va tine cont si de verificarea pe amazon, iar daca  acel nume e deja folosit de cineva, si la fel pe google, trebuie cautat in continuare, pentru ca nu iti doresti sa fii asociat mai apoi cu altcineva. 
 
Diferentierea este esentiala, asadar se vor evita utilizarea cuvintelor cu o pronuntie grea, scriere dificila sau la care exista posibilitatea confundarii cu un alt nume. Obiectivul este de a mentine un nume simplu, de a intra usor in mintea potentialilor clienti. 

Afla mai multe detalii despre vanzarile pe Amazon cu ajutorul ghidului practic "Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon!"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Daca se doreste o eficienta mai mare, dupa filtrarea numelor, la ultimele 3 ramase, se poate realiza un sondaj prin care se supune votului numele ce are o rezonanta mai buna.
 
Pentru a obtine sloganul se utilizeaza tot brainstorming-ul, dar de aceasta data trebuie o focusare pe crearea unei fraze cat mai scurte, care sa transmita intr-un fel inovativ valorile brandului.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: firmaafacerepromovarenumenume afaceresloganamazon

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum pornesc o afacere fara experienta

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Teama in antreprenoriat este de inteles, insa nu este un lucru din cauza caruia sa nu incepi. Succesul antreprenorilor nu vine din cat de...

In ce domeniu sa incepi o afacere. Ce intrebari sa iti adresezi daca nu stii ce afacere sa deschizi

de Bianca Tila
21 Feb 2024
Ideile, teoria si determinarea sunt la locul potrivit, insa tot nu stii ce fel de afacere ar fi potrivita pentru tine? Aici intervenim noi cu cateva...

Analiza SWOT. Merita sau nu investitia in Amazon?

de Idei de afaceri
06 Oct 2023
Amazon a creat un nou domeniu de activitate, iar acest model de business a ajuns deja in Romania la cifre de minimum 50 de milioane de USD pe an....

Amazon: Campanii de publicitate

de Idei de afaceri
04 Ian 2023
O etapa esentiala in introducerea unui produs pe Amazon si o activitate importanta pe intreaga durata a vanzarii produsului sunt campaniile de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]