Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila 21 Dec. 2023 21
Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi antreprenori se chinuie sa isi salveze companiile sau cum incearca sa-si strecoare cate o ora in plus alaturi de familie. Nu vreau sa arunc antreprenoriatul in coltul intunecat al camerei, insa acest domeniu vine cu provocarile sale si cu o realitate care nu este scoasa de cele mai multe ori la lumina.

Provocarile antreprenoriatului pot impiedica atingerea obiectivelor strategice si pot face viata mai dificila decat cea anterioara cand, poate, erai angajat.
 
In urma mai multor studii, pare ca antreprnorii se intalnesc cu o gama similara de provocari. In acest sens, mai jos iti prezint sase dintre cele mai intalnite.
 

Provocarile antreprenoriatului

Munca in echipa si impartirea sarcinilor

 
La inceput, antreprenorul construieste o afacere in jurul valorii de a fi platit pentru o anumita abilitate. Insa, pe parcurs, fondatorul companiei are nevoie de timp pentru a se ocupa de eventualele finantari sau conferinte. Astfel, una dintre cele mai mari provocari ale antreprenoriatului este delegarea sarcinilor. In timp, afacerea va ajunge sa functioneze de la sine, fara a mai depinde de antreprenor. Pentru acest fapt, seful companiei are nevoie de o echipa careia sa-i imparta sarcini.
 
Antreprenorii se lovesc de un obstacol atunci cand nu au capacitatile sau resursele necesare pentru a face unele task-uri singuri. Un sfat simplu pentru a ocoli acest lucru sa inlocuiti intrebarea "Cum pot face asta?" cu "Cine poate face asta pentru mine?".

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
La inceput este normal ca antreprenorul sa faca totul singur, insa daca afacerea va creste, trebuie sa evolueze catre o mentalitate de tipul "Cine este potrivit pentru acest task?".
 
Un alt mod de a depasi aceasta provocare este angajarea oamenilor potriviti si formarea unei echipe care poate ajuta la atingerea obiectivelor setate.
 
O regula de aur este sa eliminati cuvantul "angajat" din vocabular si sa-l inlocuiti cu "membru al echipei". Un angajat este o persoana care are un loc de munca, in timp ce membrul echipei este o persoana care contribuie zi de zi la succesul afacerii, mai ales daca face ce ii face place si exceleaza in domeniul lui. Exista o diferenta clara, iar un antreprenor ar trebuie sa stie clar asta. 
 
De asemenea, angajarea unui membru al echipei nu inseamna un "cost", ci o investitie in viitorul companiei. Cand iti schimbi perspectiva te vei putea bucura si de profitul care cu siguranta nu va intarzia sa apara. 
 

Concentrare si productivitate 

 
Un sfat important in antreprenoriat este concentrarea zilnica pe lucrurile potrivite. Fiecare task trebuie realizat la timp si intr-o ordine potrivita pentru obiectivele afacerii tale. 
 
Multi oameni se lupta cu concentrarea si productivitatea pentru ca au impresia ca sunt prea multe de bifat. De cele mai multe ori, antreprenorii nu simt ca sunt suficient de productivi sau nu se pot concentra pe o sarcina pentru ca sunt atat de multe alte provocari care le tin mintea ocupata. 


 
Un milion de task-uri pe zi nu este cea mai usoara strategie de aplicat. Incecati sa va atribuiti, cu o zi inainte, trei sarcini de bifat si concentrati-va doar pe finalizarea acestora. Odata ce le-ati terminat, sunteti liber sa va opriti sau sa continuati altele, ganditi-va ca ce faceti in plus este un bonus.

In acest fel, lucrurile se vor simplifica iar antreprenorul isi va permite sa se concentreze pe o singura provocare la un moment dat. Multi ajung sa realizeze mai multe cu aceasta metoda, avand in vedere ca parcurgerea primelor trei task-uri ii fac mai energici si vor sa continue cu altele.
 

Viata profesionala si viata personala

 
In medie, un antreprenor lucreaza 66 de ore pe saptamana. Multi ajung sa lucreze mai mult decat atat. Ideea ca totul se bazeaza pe tine, poate construi credinta ca in lipsa ta, totul se va narui. Aceasta este o provocare dureroasa a antreprenoriatului, deoarece poate duce la epuizare, poate afecta relatiile si poate fi daunatoare sanatatii.
 
Munca suplimentara nu functioneaza, asa cum am crede la o simpla privire. Multi oameni au impresia ca daca lucreaza mai mult, tintele se vor atinge mai repede. Cu cat antreprenorii iau mai mult timp liber, cu atat devin mai creativi. Cu cat devin mai creativi, cu atat au mai mult succes in ceea ce piveste profitul si veniturile.
 
A lucra mai putin, dar a fi energic si creativ in timp ce parcurgi task-uri ofera rezultate de 10 ori mai mari. 
 

Dezvoltarea obiceiurilor bune si atingerea obiectivelor

 
Exista un motiv pentru care dezvoltarea personala si antreprenoriatul sunt atat de impletite. La locul de munca puteti sa va indepliniti responsabilitatile de zi cu zi, sa fiti promovati si sa obtineti progrese. 
 
In conditiile in care doriti sa obtineti progrese, trebuie sa va stabiliti obiective si sa le atingeti. Aici ne intalnim cu alta provocare a antreprenoriatului. O modalitate buna de a-ti indeplini telurile este de a-ti pune o intrebare simpla "Ce obiceiuri as vrea sa am si peste 25 de ani?". Ganditi-va la viitor, la cum arata afacerea voastra sau chiar voi peste 5, 10 sau 25 de ani.
 
Acest pas este util pentru a incepe noi obiceiuri pe care le veti pastra de-a lungul carierei de antreprenor. Puteti continua exercitiul cu intrebari precum "Ce obiceiuri ar avea persoana care vreau sa fiu peste un an?", "Ce obiceiuri merita sa am in fiecare zi pentru a avea mai mult succes?".

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Intrebarile mentionate va vor extinde gandirea si va vor ajuta sa va dezvoltati obiceiuri usor de inceput, realiste si de impact pentru viata si firma voastra.
 

Amanarea si managementul timpului

 
Multi antreprenori se lupta cu gestionarea timpului. Amanarea este una dintre cele mai folosite cauze ale acestei provocari. In momentul in care afacerea depinde doar de tine, inevitabil vor exista activitati de care te temi si te vor determina sa le amani.
 
Aducerea lucrurilor mari si mai bune in fata va crea un val de perspective si posibilitati. 

Cresterea si extinderea afacerii

 
A descoperi cum sa-ti dezvolti afacerea este cea mai mare provocare a antreprenoriatului. Totodata, poate fi si o frica. 
 
Exista numeroase moduri de a dezvolta o afacere, insa care este cea mai buna cale pentru tine poate fi o provocare imposibila. 
 
Un exercitiu util  pe care un antreprenor il poate face pentru dezvoltarea companiei sale este identificarea modalitatilor prin care se pot face bani. Apoi, antreprenorul trebuie sa raspunda la patru intrebari pentru fiecare flux de venituri, notand raspunsul pe o scara de la unu la cinci:
 
- Va fascineaza si va motiveaza aceasta activitate?
 
- Este aceasta o activitate care ar dura 25 de ani?
 
- Este aceasta o activitate care ar prezenta posibilitatea unei noi inovatii constante?
 
A reusi in antreprenoriat este mai mult despre motivatie, creativitate si inovatie decat despre trucuri de marketing si modele de afaceri. Raspunsurile la intrebarile de mai sus vor oglindi un aspect motivant al afacerii, potentialul de crestere si o inovare constanta  pentru anii urmatori. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: provocarile antreprenoriatuluicresterea afaceriimanagementul timpuluiviata profesionala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Strategiile perfecte pentru atingerea unui echilibru intre viata profesionala si cea de familie

de Marinache Horia Cristian
10 Iul 2015
Oamenii nu ar trebui pusi in situatia in care sa aleaga intre cariera si familie. Cu putina deschidere din partea companiilor si dorinta de schimbare...

Lucruri interzise pentru o viata profesionala de succes deplin!

de Victor Oancea
10 Apr 2013
Viata profesionala este mai mult decat importanta, fie ca suntem afaceristi, fie ca suntem carieristi. Conteaza extrem de mult sa avem succes si...

Lucruri pe care sa le faci de astazi pentru o viata profesionala mai prospera

de Adela Simonescu
05 Dec 2012
Exista anumite lucruri pe care oamenii de succes le fac in mod constant, fie ca discutam despre delegare eficienta, despre stoparea indeplinirii de...

Sfaturi pentru o viata profesionala mai buna?

de Ilinca Dobrescu
30 Sep 2012
Viata profesionala este esentiala pentru fiecare noi pentru simplul fapt ca nu putem nega legatura dintre ea si viata personala. Orice problema din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]