Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sfaturi pentru antreprenorii la inceput de drum
Inceputul unei afaceri poate reprezenta una dintre cele mai dificile misiuni pentru un tanar aflat la inceput de drum. Insa, nimic nu este imposibil, sfaturile primite fiind cele mai bune considerente pentru multi dintre tinerii antreprenori. Iata cateva dintre recomandarile pe care ti le oferim, pentru a porni cu dreptul!
Sfaturi in afaceri
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cresterea prepelitelor japoneze
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
-
Asuma-ti riscuri. Se presupune ca ai inceput o afacere tocmai datorita curajului care te defineste, asa ca fii pregatit sa ai garda sus oricand este nevoie. Poti face lucrurile din jurul tau sa functioneze doar daca iti asumi eventualele riscuri, in caz contrar, poti pierde mai mult decat te-ai gandit.
-
Fa-ti un caiet de sarcini. Organizarea te va ajuta sa constientizezi mai bine care sunt lucrurile pe care le ai de facut, dar si sa tii evidenta task-urilor deja duse la bun sfarsit. Un caiet de sarcini te poate ajuta sa gandesti in avans lucrurile care ar prinde bine business-ului, in felul acesta gandesti de doua ori inainte sa actionezi.
-
Primeste sfaturi. Sa nu crezi ca daca ai avut curajul sa incepi o afacere esti atotstiutor. Intotdeauna sfaturile din exterior sunt de bun augur, mai ales ca apropiatii te pot ajuta intr-un mod obiectiv sa constientizezi ce este cel mai bine sa faci. Fii deschis sa asculti si bineinteles pune in practica ce crezi ca te avantajeaza cel mai bine.
-
Cere ajutor. Mandria nu isi are locul in antreprenoriat, asa ca cere ajutor daca ai nevoie. Oamenii iti vor respecta dorintele, ba mai mult se vor bucura sa ajute un antreprenor la inceput de drum. Nu uita ca nu este deloc usor sa incepi singur un business de succes.
-
Nu renunta sa inveti. Daca ai decis sa fii antreprenor, atunci fii pregatit sa inveti in permanenta. Creaza-ti ocazii optime in care sa inveti lucruri, poate sa faci cateva cursuri de excel sau comunicare asertiva, pentru a invata cum sa colaborezi cat mai eficient cu oamenii din jurul tau.
-
Colaboreaza cu oamenii potrivitii. Oamenii iti ridica business-ul si tot ei au capacitatea sa ti-l coboare, daca nu este urmarit acelasi focus pentru toata lumea. Pentru a-ti maximiza cat mai bine oportunitatile, alege sa lucrezi doar cu oameni pe care ii consideri valorosi, care sunt dispusi sa munceasca si sa isi depaseasca limitele.
- Fa si pauze. Chiar daca esti foarte concentrat pe reusita business-ului, nu uita ca ai nevoie de pauza. Deconecteaza-te de tot ce inseamna business si incearca sa faci activitati care iti plac si care te relaxeaza. Creierul are nevoie de odihna, plus ca, dupa cateva zile libere, o data reluata activitatea va fi mult mai productiva.
Articole conexe
Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)
de Bianca TilaAntreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes
de Idei de afaceriPilonul de Antreprenoriat al PWN Romania pregateste Trusa Scale Up
de Bianca Tila5 Sfaturi pentru antreprenori - oferite de Steve Wozniak, co fondatorul Apple
de Camelia DiaconuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit