Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Simplifica-ti viata cu aceste reguli de aur!

de Ilinca Dobrescu 30 Iul. 2013 2487
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu totii avem reguli in functie de care ne ghidam viata profesionala si viata personala. Stim ca cele doua trebuie sa ramana in echilibru perfect pentru ca mersul lucrurilor sa fie unul exceptional!

Si totul incepe de la ordinea in care traim. Multi traiesc in dezordine totala si aici apar numeroase probleme pe care nu le putem neglija. Ordinea in care alegi sa traiesti va avea impact direct asupra manierei in care lucrezi, manierei in care te dezvolti.

Cum iti pui ordine in viata? Incepi de jos, de la cel mai indepartat nivel cu putinta si vii catre centru. Incepi de la ordinea de pe birou si de la ordinea din dulapul cu dosare. Ajungi sa realizezi ca te misti mai usor intr-un mediu curat si perfect organizat, si la propriu si la figurat.

Si pe acelasi model, ordinea pe care o punem in fiecare aspect al vietii nostre are efecte imediate, garantate!

In al doilea rand, ordinea se instaureaza in momentul in care incepi sa asezi lucrurile pe categorii clare: persoane toxice, relatii toxice si relatii cu potential sa se dezvolte cu succes, superiori de la care nu ai nimic de invatat si superiori care iti devin mentori, oportunitati de afaceri paguboase si afaceri profitabile, carti esentiale si carti inutile, parteneri de afaceri de reputatie stralucita si oameni cu care nu te vei asocia niciodata, proiecte de care trebuie sa te ocupi, proiecte pe care ti-ai dori sa le dezvolti si proiecte de care trebuie sa uiti cat mai curand samd.

Iata doar cateva exemple de moduri in care putem categoriza orice in mod clar, pentru ca urmatorul pas sa fie cel de a ne impune prioritatile si de a pune ordine in viata noastra.

Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este ca ordinea si organizarea devin realitate in momentul in care vom fi pregatiti sa dam drumul tuturor lucrurilor si relatiilor care nu vin in avantajul nostru. Si nu privim acest lucru in mod negativ, prin prisma considerentelor de ordin financiar. Ne referim la valoarea pe care fiecare lucru, fiecare proces, fiecare relatie o da vietii noastre.

Vital pentru dezvoltarea noastra optima este sa nu ne incarcam cu mai multe decat putem duce si cu lucruri si persoane care ne trag inapoi: parteneri de afaceri care mai mult decat ne ajuta, ne dau inapoi, angajati pe care amanam sa ii concediem si care tin locuri ocupate in firma, prieteni care ne demoralizeaza, vicii care ne scurteaza viata si ne macina sanatatea, cheltuieli pe care le facem din impuls si pe care apoi le regretam cu toata forta.

Toate acestea sunt lucruri, persoane si procese pe care le mentinem pe status activ si care ne rup din sansele de a pune ordine completa in vietile noastre. Asa ca rezultatul final este o viata complicata, incarcata, o viata imbacsita si pe care o traim cu dificultate, asteptand o solutie miraculoasa inexistenta.



sursa foto: www.sxc.hu


Tags: simplifica-ti viataviata simplao viata mai simpla

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]