Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sloganul, cartea de vizita pentru afacerea ta si pentru public

de Andrioae Ruxandra 21 Sep. 2014 5053
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sloganul reprezinta felul in care afacerea se diferentiaza de alte afaceri, produsele sau serviciile competitiei; reprezinta modul in care clientii opteaza pentru produsele tale in defavoarea competitiei. Sloganul este si un instrument care te ajuta sa te concentrezi pe obiective de marketing, fiind parte din brandul tau, facandu-ti astfel afacerea usor de retinut pentru clienti.

 
Iata cativa pasi pe care trebuie sa-i indeplinesti pentru a crea un slogan pentru compania ta, pentru produse sau servicii noi:
 
1. Primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a scrie un slogan este sa iei in considerare misiunea afacerii tale, planul de afacere, analiza de piata si alte obiective extra.

Raspunde la cateva intrebari care sa iti clarifice detalii despre scopurile afacerii:
Ce fel de produse sau servicii vinzi?
Cine este tinta-target?
Ce avantaje are afacerea ta?
 
2. Identifica factorii diferentiatori intre solutiile tale de rezolvare a problemelor clientilor si cele ale competitiei. Felul in care rezolvi problemele va fi una dintre motivele principale pentru care clientii te vor alege in locul competitiei. 
 
3. Sloganul tau presupune promisiuni pe care le faci clientilor si care trebuie indeplinite. 
 
Este nevoie de creativitate pentru a dezvolta un slogan care sa atraga clientii, astfel incat sa fie usor de retinut si sa ofere posibilitatea unei alegeri. De exemplu, o companie de aprovizionare poate crea un slogan de genul: "Cutii solide in 24 de ore", adresat direct clientilor stresati care doresc sa se mute, avand nevoie de cutii din lemn care sa nu se sparga.

Sloganul este, de fapt, acea propozitie care vinde, care determina clientul sa achizitioneze produsele tale, dar, pentru aceasta, el trebuie sa se regaseasca in acea propozitie; propozitia aceea simpla valoreaza sume pe care nu le banuiesti.

Sloganul are, practic, in spate tot efortul tau de a mentine afacerea, plus viitoarele profituri. Inseamna cam 70% din afacerea ta si este cartea de vizita a proiectului tau. Trebuie sa te reprezinte cat mai realist si sa fie cat mai catchy pentru public.
 
Odata ce l-ai gasit, este o idee buna sa il afisezi si sa evaluezi impactul pe care il are asupra publicului. Vei incerca de multe ori pana vei gasi sloganul perfect, dar cand o vei face, vei avea elementul principal care leaga toate instrumentele de marketing.
 
Sursa: sbinformation.about.com
 


Tags: afacerimarketingpromovaresloganbrandbranding

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
14 Iun 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Productia si serviciile. Procesele de productie in afacerile agricole

de Idei de afaceri
11 Mar 2024
Procesul de productie reprezinta ansamblul operatiunilor care vizeaza activitati economice organizate social ce consta in obtinerea de bunuri...

Planificarea afacerii. Strategia de marketing

de Idei de afaceri
29 Mar 2024
Din punctul de vedere al planificarii de afaceri, strategia este ansamblul de operatii realizate in vederea atingerii unui obiectiv. Strategia de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]