Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solicitarile pentru instalarea de POS-uri cresc

de Bianca Tila 25 Ian. 2023 373
Solicitarile pentru instalarea de POS-uri cresc
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In luna ianuarie, solicitarile pentru instalarea POS-urilor si software pentru acceptarea platilor cu cardul a crescut de sapte ori in Romania, comparativ cu aceeasi perioada anului trecut, potrivit datelor publicate de catre un furnizor global de servicii si tehnollogii de plata.

O pondere de 95% din solicitarile de POS-uri Global Payments si GP tom au provenit de la companii mici, iar restul de la cele medii, conform Global Payments. De asemenea, majoritatea solicitarilor au venit din partea magazinelor alimentare sau mixte, magazinelor de piese auto si service-urilor, restaurantelor, barurilor sau cafenelelor.
 
Din totalul intreprinderilor din Romania, firmele mici si mijlocii reprezinta peste 99%. In plus, acestea angajeaza doua treimi din totalul salariatilor, reprezentand un segment cheie in economia locala si in cresterea gradului de educatie si de incluziune financiara a comunitatilor locale. 
 
Cele mai mari cereri de terminale electronice de plata Global Payments provin din judetele Ilfov, Prahova, Dambovita, Galati si Bistrita-Nasaud. Un numar important de solicitari a venit din partea sucursalelor bancii partenere - Banca Comerciala Romana.
 
La finalul anului trecut, existau aproximativ 4.000 de dispozitive mobile pe care functiona aplicatia GP tom, iar 95% din totalul tranzactiilor au fost contactless la magazine alimentare, hoteluri, etc.
 
Potrivit analizei, anul trecut, romanii au realizat plati cu cardul in valoare de 6,349 miliarde de lei. Astfel, s-au tranzactionat cu 84 de milioane de lei mai mult fata de anul anterior. In acest sens, romanii au efectuat peste 53 de milioane de tranzactii electronice, rezultatul fiind in crestere cu 12% de la un an la altul, cand s-au inregistrat aproximativ 47 de milioane de plati cu cardul.
 
Numarul clientilor care detin terminal Global Payments de acceptare a platilor cu cardul sau aplicatii care le transforma telefonul sau tableta in POS-uri mobile a inregistrat cresteri in Romania, anul trecut, cu 27%, depasind 14.000 de comercianti.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: posromaniaplata cu cardul

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Tehnici de vanzare verificate si aplicabile pe piata din Romania

de Idei de afaceri
21 Feb 2023
Pentru a putea vinde absolut orice trebuie sa fii in primul si in primul rand pozitiv. Trebuie sa ai incredere in tine, in capacitatile tale de...

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul creste in Romania

de Bianca Tila
05 Sep 2022
In primele sapte luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, exceptand comertul cu autovehicule si motociclete, a...

SII Romania inregistreaza o cifra de afaceri de 19 milioane de euro

de Bianca Tila
20 Iul 2022
In anul fiscal 2021 - 2022, compania multinationala specializata in servicii si solutii IT a incheiat cu o cifra de afaceri de 19 milioane de euro....

Pilonul de Antreprenoriat al PWN Romania pregateste Trusa Scale Up

de Bianca Tila
07 Iul 2022
Pilonul de Antreprenorial al PWN Romania se subscrie misiunii Professional Women's Network Romania prin care sprijina accesul femeilor in pozitii de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]