Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategii in business. Cum fac achizitii?

de Idei de afaceri 15 Mar. 2024 472
Strategii in business. Cum fac achizitii?
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aceasta este imaginea in oglinda a vanzarii. Vei fi fascinat de tehnicile de convingere folosite de agentii de vanzari care te viziteaza.

Asa cum te educa in abilitatile in vanzari, acestia pot, evident, sa te jefuiasca. Deci, o doza sanatoasa de scepticism nu strica atunci cand ai de-a face cu ei. Agentii de vanzari sunt dornici sa incante si, chiar fara intentia de a te induce in eroare, iti pot crea impresia ca produsul va face lucruri pe care nu poate sa le faca. 
 
Inca un lucru care pare atat de evident, dar atat de multi oameni care incep afaceri cumpara mata din sac, mai ales cand e vorba despre echipamente despre care se asteapta sa faca un anumit lucru fara sa verifice.

Cerceteaza intotdeauna piata, fara niciun fel de exceptie. De regula, singurul motiv pentru care un vanzator te preseaza sa iei o decizie rapida este tocmai pentru a te impiedica sa afli cat de banal si de ieftin este pretinsul produs unic si scump. Asadar, cauta preturi alternative.
 
Pune-i pe cei de la vanzari sa critice produsele concurentei: cum fac cei mai multi, de obicei se pricep mai bine sa scoata in evidenta lipsurile altora decat pe ale lor. Apoi lasa-i sa raspunda la criticile propriilor produse. 
 
Aceasta se aplica de zece ori mai mult, daca nu esti familiarizat cu procesul, materialele sau tehnologia implicata. Aici ai nevoie de ajutor specializat inaintea oricarui angajament. Nu raspunde presiunilor de a cumpara mai mult decat ai nevoie sau iti poti permite. 
 
Orice agent de vanzari se multumeste si cu jumatate de paine decat deloc, iar daca ramai ferm pe pozitie va gasi in mod miraculos un mod de a-ti trimite o comanda mai mica decat cea minima, pentru care se jurase anterior, – ca favoare personala, evident – sau sa faca un aranjament cu un alt client ca sa poti cumpara putin de la el.
 
Daca te-ai gandit temeinic dinainte ce astepti de la echipamente sau materiale si ai specificat acest lucru agentului de vanzari, acesta iti va spune daca produsul indeplineste asteptarile tale. 
 
Va fi apoi dificil sa te muti de la ce este cel mai bine pentru tine la ce este cel mai bine pentru vanzator. Si nu uita: indiferent cat de plauzibili si de corecti ti s-ar parea, acesta este exact lucrul pentru care sunt platiti. Scrie si dateaza in fata lor o nota continand punctele importante pentru tine si promisiunile facute si citeste-o inca o data.
 
Asa ar trebui sa te asiguri ca primesti numai informatii sigure. (Daca vinzi vreodata unui cumparator profesionist, este ciudat ca secretara sta intr-un colt in spatele tau. Nu e nimic intamplator ca nu o auzi scriind la computer cat timp esti acolo. Sarcina secretarei este sa noteze tot ceea ce spui.)
 
Si nu uita ca legea contractelor este valabila si in cazul acordurilor verbale, deci nu spune ca vei cumpara fara sa vorbesti cu adevarat serios si niciodata, dar absolut niciodata, nu da cuiva o comanda doar ca sa scapi de persoana respectiva. Spune-i pur si simplu sa plece. E o metoda mai rapida si cu siguranta mai ieftina.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: strategii in businessachizitiivanzari

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Strategii in business. Tratarea obiectiilor

de Idei de afaceri
19 Aug 2024
Se intampla foarte des ca oferta sa fie respinsa, chiar daca vanzatorul o considera „imposibil de refuzat“. Uneori cumparatorul obiecteaza chiar...

Strategii in business. Tehnica de vanzare AIDA

de Idei de afaceri
05 Apr 2024
In orice carte de vanzari sau la orice training de initiere in aceasta „arta“ a vanzarilor este prezentata aceasta metoda. Majoritatea agentilor...

Vanzari pe Amazon. Prima comanda, primul client

de Idei de afaceri
15 Mar 2024
Comercializarea produselor pe Amazon poate deveni una dintre cele mai rentabile afaceri pentru antreprenorii care se afla la inceputul drumului...

5 Sfaturi pentru a avea succes in vanzari

de Camelia Diaconu
18 Mar 2021
Experienta, ca si om de vanzari, poate fi imbunatatita in mod vizibil doar prin cateva tehnici simple. Mai jos iti prezentam cateva trucuri pe care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]